Codi – Sex 100 + 1

Pokud se v současné době snad dá tvrdit, že většina titulu je oznámena s předstihem a očekávána, někdy až příliš dopředu, máme i světlou výjimku. Vydavatelství Codi na svých stránkách nechává rotovat upoutávky na edici Palace Pictures a řadu dokumentů o druhé světové válce, ale „obyčejné" filmy se zjevují nečekaně bez ohlášení. Takže dnes, v úterý 6. ledna 2009 se na pultech objevil film Sex 100 + 1 za cenu 49,- Kč. Jeden muž, jeden seznam, 101 žen a 1 pomsta. Některá přání se vám mohou splnit naposled.

 

Roderick Blank má dokonalý život, má všechno, co si jen lze v životě muže přát. Je úspěšný v práci, finančně zajištěný a brzy si bude brát atraktivní a bohatou přítelkyni, svoji překrásnou snoubenku. Roderick si života užívá plnými doušky a příliš se ničím netrápí. Na svět se radostně usmívá, ale to jen do chvíle, než mu přijde osudný e-mail, ve kterém je seznam žen, s nimiž spal a ještě spát bude. Nejděsivější na tom však je, že jeho snoubenka se nachází někde na třicátém místě ze 101 žen.

 

Rod tomu nevěří, považuje to vtípek přátel. Jenže pak se najednou stane, že se vyspí s ženou, jejíž jméno je jako další na seznamu. Rozhodne se opustit svou snoubenku a začít si užívat, jelikož má jistotu, že žádná dívka ze seznamu ho neodmítne. Vůbec se nebrání lákavému osudu. Ve městě zatím řádí tajemná vražedkyně, přezdívaná Smrtící Nell, ta svede muže a nechá je upadnout do kómatu. Rod by si měl dávat velký pozor, ptotože zjistí, že na seznamu má jméno i této obávané krásky.

 

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 100 minut

Původní název: Sex and Death 101

Světová premiéra: 8. února 2007 – Německo (European Film Market)

Režie: Daniel Waters

Scénář: Daniel Waters

Produkce: Cary Brokaw, Lizzie Friedman, Aaron Geller, Jerry P. Jacobs, Greg Little

Hudba: Rolfe Kent

Kamera: Daryn Okada

Společnost: Avenue Pictures Productions / S and D Productions / Sandbar Pictures

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

 

Hrají: Simon Baker (Roderick Blank), Winona Ryder (Gillian), Leslie Bibb (Miranda), Mindy Cohn (Trixie), Dash Mihok (Lester), Neil Flynn (Zack), Robert Wisdom (Alpha), Tanc Sade (Beta), Patton Oswalt (Fred), Keram Malicki-Sánchez (DJ Bitchslap),Julie Bowen (Fiona), Corinne Reilly (Lizzie), Cindy Pickett (Roderickova matka), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky, anglicky

Obraz: barevný 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný