Filmhouse – Báječní Bakerovi hoši

 

Filmhouse jako další Filmový návrat ve středu 21. ledna 2009 nabízí ve filmu Báječní Balerovi hoši za 49,- Kč romanci v rytmu jazzu a blues, s bratry, které hrají bratři, a se sexy zpěvačkou v rudém na piáně. 

 

Báječní Bakerovi hoši – Frank a Jack – účinkují po večerech v nočních podnicích jako bratrské klavírní duo a vypadá to, že zavedenost jejich fungujícího uměleckého života nic nezmění. Zatímco průměrný, maloměšťácký Frank je s tímto způsobem obživy celkem spokojený, schopnější a nadanější Jack však zrovna nesdílí bratrovo životni uspokojení a trpí těžkou frustrací.

 

Když se ale k bratrům přidá jako třetí účinkující zpěvačka Susie, všechno se změní. Jack a Susie se postupně sbližují, ale zároveň si nechtějí připustit, že vztah mezi nimi je mnohem hlubší, než dávají svému okolí najevo.

Ryze americký melodramatický film, natočený v pomalejším tempu, těží především z dobrých hereckých výkonů. Dvojici titulních hrdinů si zahráli skuteční bratři Jeff a Beau Bridgesovi. K nim se připojuje i krásná Míchelle Pfeiffer, která ve filmu svůj part opravdu zpívá – tím ostatně oslnila i členy akademie a byla nominována na Oscare za nejlepší herecký výkon a odnesla si Zlatý glóbus. Film byl navíc nominován na Oscara i za kameru, střih a hudbu.

Žánr: Drama / Hudební / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1989

Délka: 110 minut

Původní název: The Fabulous Baker Boys

Světová premiéra: 13. října 1989 – USA

Premiéra v kinech ČR: 18. února 1993

Režie: Steve Kloves

Scénář: Steve Kloves

Produkce: Julie Bergman Sender, Bill Finnegan, Robin Forman, Sydney Pollack, Mark Rosenberg, Paula Weinstein, Courtney Silberberg

Hudba: Dave Grusin

Kamera: Michael Ballhaus

Společnost: Gladden Entertainment / Mirage / Tobis Filmkunst

Natáčeno: USA (těch míst bylo nějak hodně)

Hrají: Jeff Bridges (Jack Baker), Michelle Pfeiffer (Susie Diamondová), Beau Bridges (Frank Baker), Ellie Raab (Nina), Xander Berkeley (Lloyd), Dakin Matthews (Charlie), Ken Lerner (Ray), Albert Hall (Henry), Terri Treas (děvče v posteli), Gregory Itzin (Vince Nancy), Bradforf English (Earl), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky, slovensky 

Nastavení zvuku a titulků 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný