Vapet vás baví – Šťastný Luke

 

Před časem jsme měli příležitost díky Aha! zavzpomínat si na kreslenou podobu, nyní nám Vapet v řadě Vás baví nabídne ve čtvrtek 5. února 2009 podobu hranou – Šťastný Luke za 48,- Kč. Hlavní roli vytvořil Terence Hill. 

 

Osadníci založí město na místě, kde najdou jako dobré znamení květinu. Když postaví Saloon, začnou se do města stahovat pochybné existence a místo se stává nebezpečným. Městečko Sedmikráskov proto nutně potřebuje šerifa. A kdo by se na tuto práci hodil víc než Šťastný Luke, pistolník rychlejší než vlastní stín? Během krátké doby se mu podaří zbavit Sedmikráskov všech banditů a jiných podvratných živlů. Někteří obyvatelé si ale myslí, že se jich zbavil až moc důkladně. Luke proto pověsí svou šerifskou hvězdu na hřebík a odejde z města. Sotva ho však opustí, obyvatelé Sedmikráskova si uvědomí, že bez Šťastného Luka se zkrátka neobejdou.

Nebo jinak:

Blíží se konec 19. století a do městečka Daisy Town přijíždí legendární mstitel bezpráví Lucky Luky, aby pomohl městečko očistit od zločinců, kteří se tu objevili. Předchází ho pověst, že střílí rychleji než jeho vlastní stín a doprovází ho věrný kůň Jolly Jumper. Souhlasí, že se stane v Daisy Town šerifem a přijme hvězdu, která je odznakem jeho nového úřadu. Velmi rychle se mu podaří městečko vyčistit od zločinců, jenže dřív než si stačí vydechnout, objeví se čtveřice nebezpečných banditů, bratři Joe, Jack, Averill a William Daltonovi.

Pokusí se vykrást banku, Luke s Jolly Jumperem jim to však hravě překazí. Jenže zanedlouho Joe obviní šerifa, že život městečka ochromil nesnesitelnou nudou a mnozí občané s ním souhlasí. Ani další pokus Daltonů vyvolat ve městě trochu vzrušení nedopadne nejlépe. Když se totiž převléknou za indiány a ohrožovat okolí, zajmou je Apačové a přivážou k mučednickému kůlu. Bandité se však nevzdávají a v poslední chvíli se jim podaří indiány přesvědčit, že se musí pustit do války proti bělochům, protože ti se pokouší zlikvidovat jejich starobylou civilizaci.

Jejich plány naštěstí vyslechne Luke, který poté, co byl obviněn Joem ze zničení městečka nudou, zklamaně opustil svůj úřad. Rychle se vrátí a s pomocí ostatních obyvatel připraví obranu proti útoku indiánů. Sotva se rozední objeví se indiáni s Daltony a společně zaútočí.

Žánr: Dobrodružný / Western / Komedie

Země původu: Itálie / USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 86 minut

Původní název: Lucky Luke

Režie: Terence Hill

Námět: Morris, René Goscinny (comics)

Scénář: Lori Hill

Produkce: Lucio Bompani, Edoardo Marheriti

Hudba: David Grover, Aaron Schröder

Kamera: Carlo Tafani, Gianfranco Transunto

Společnost: Paloma Films / Reteitalia

Natáčeno: Las Vegas, New Mexico, USA / White Sands National Monument, near, Alamogordo, New Mexico, USA

Hrají: Terence Hill (Šťastný Luke), Nancy Morgan (Lotta Legsová), Fritz Sperberg (Averill Dalton), Dominic Barto (William Dalton), Bo Gray (Jack Dalton), Arsenio ‚Sonny‘ Trinidad (Ming La Pu), Mark Hardwick (barman Hank), Neil Summers (Virgil), Ron Carey (Joe Dalton), Buff Douthitt (starosta), Sky Fabin (Digger Graves), Marc Mouchet (Seth Schultz), Radha Delamarter (Martha Schultzová), Robin Westphal (Corinne), Deborah Mansy (Belle), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: žádný