Atypfilm – Emil a detektivové

V podání Atypfilmu se (snad opravdu) ve středu 11. února 2009 dočkáme dalšího filmu mimo hlavní proudy Emil a detektivové za 49,- Kč. S partou kamarádů je možné chytit i zloděje! Poněkud zmodernizovaná verze původní dětské knihy.

Dvanáctiletému Emilovi a jeho tátovi se lepí smůla na paty. Nejdřív od nich odejde matka, otec ztratí práci a aby toho nebylo málo, po autonehodě přijde nejen o kus zdraví, ale i o řidičský průkaz. Aby si Emil odpočinul od všech těch pohrom, má dovoleno strávit pár dní u známé v Berlíně. Emil cestou narazí na pochybného muže, který ho uspí a ukradne mu úspory. Emil ale v průšvihu nezůstane sám. Seznámí se s drzou Pony a jejím dětským gangem a společně se snaží dopadnout gangstera, z něhož se vyklubal hotelový zloděj.

A citujme:

Kniha byla vtipná. Na první pohled moderní háv snímku (rapová hudba nebo parta detektivů na skateboardech) jen zakrývá bezradnost. Divím se, že do toho nezamontovali poučení o hladomoru Třetího světa nebo škodlivosti celulitidy.

Žánr: Rodinný / Dobrodružný / Komedie / Krimi

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2001

Délka: 111 minut

Světová premiéra: 22. února 2001

Premiéra v kinech ČR: 27. května 2002 – Zlínský filmový festival

Původní název: Emil und die Detektive

Režie: Franziska Buch

Námět: Erich Kästner (román)

Scénář: Franziska Buch

Produkce: Christoph Holch, Uschi Reich, Bernhard Thür, Peter Zenk, Susanne van Lessen

Hudba: Biber Gullatz, Eckes Maltz

Kamera: Hannes Hubach

Společnost: Bavaria Filmverleih- und Produktions GmbH / Lunaris Film / Odeon Film / Zweites Deutsches Fernsehen

Natáčeno: Berlín, Německo

Hrají: Tobias Retzlaff (Emil Tischbein), Anja Sommavilla (Pony Hütchenová), Jürgen Vogel (Max Grundeis), Maria Schrader (Pastorin Hummelová), Kai Wiesinger (Knut Tischbein), Tim Hansen (Krumbiegel), Maurice Kumar (Kebab), Sergej Moya (Flügel), Anita Schulz (Elfe), Annika Schulz (Elfe), Tobias Unkauf (Dienstag), Maximilian Befort (Gypsi), David Klock (Gustav Hummel), Thando Walbaum (Hassouna), Rudolf Kowalski (Lehrer Hummel), Martin Feifel (Paschke), Óscar Ortega Sánchez (Boban), Gruschenka Stevens (matka Pony), Horst Kotterba (otec Pony), Rufus Beck (hotelový portýr), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital

Titulky:

Obraz: barevný

Bonus: