Můj přítel Monk 28 – Pan Monk bere útokem Manhattan

Když Monk cestuje do New Yorku vyšetřovat vraždu své manželky, zamotá se do dalšího případu, když se stane mimoděk svědkem střelby na cizího velvyslance. Osmadvacátý díl seriálu Můj přítel Monk od Amercomu vychází  v pondělí 16. února 2009. Cena 69,- Kč.

Pan Monk, Sharona, kapitán Stottlemeyer a poručík Disher jedou do New Yorku, aby tam našli Warricka Tennysona – muže, který by mohl znát podrobnosti o smrti Monkovy ženy Trudy. Než se pan Monk s Tennysonem setká, stane se svědkem střelby lotyšského velvyslance ve Spojených státech, která končí jeho vraždou. Monk spatří jen letmo zabijáka prchajícího z místa zločinu, a nepodaří se mu spatřit ani jeho tvář. Jediné, co zahlédne, je jeho levé ucho….

Zpočátku si detektivové myslí, že zabití velvyslance bylo politickým atentátem. Ale série záchytných bodů dovedou Monka k dalším podezřením. Newyorská policie odmítá Monkovi dovolit rozhovor s Warrickem Tennysonem, který je ve vyšetřovací vazbě. A tak Monk s nimi uzavře obchod – když ho nechají s Tennysonem promluvit, pomůže jim vyřešit případ vraždy velvyslance.

Země původu: USA
Rok vzniku: 2004
Originální název: Mr. Monk Takes Manhattan
Žánr: Detektivní, Krimi, TV série

Režie: Randall Zisk

Námět: Andy Breckman
Hrají: Tony Shalhoub – Adrian Monk, Bitty Schram – Sharona Fleming, Ted Levine – Captain Leland Stottlemeyer, Jason Gray-Stanford – Lieutenant Randall Disher, Kane Ritchotte – Benjy. Dále hrají: Mykelti Williamson, Jeffrey Dean Morgan, Ajay Naidu, Olek Krupa, Vincent Riotta, Frank Collison, Robert Dassie, Tony Colitti, Tony Colitti, Dmitri S. Boudrine, Lorin Shapiro a další.

Údaje o DVD: Délka: 42 minut
Zvuk: stereo 2.0, český, polský (lektor)
Titulky: české, polské
Obraz: barevný, 4:3, Full Frame, PAL
Region: 2
Typ disku: DVD-5
Obal: DVD je v plastové krabičce s papírovým příbalovým sešitem.