Columbo 28 – Rozbouřené vody

Policajt v zmuchlaném baloňáku Columbo se těší na odpočinkovou zábavní plavbu. Mezi jeho spolupasažéry se však skrývá podlý vrah, kterého však zatím nikdo nepodezřívá, protože o jeho činu nikdo neví a pro všechny je to podnikatel Hayden Danzinger. Jeho prohnaný plán se však blíží ke svému naplnění. Epizoda Rozbouřené vody vyjde v úterý 17. února 2009 jako již osmadvacátý disk se seriálem Columbo od Amercomu za cenu 69,- Kč.

Poručík Columbo s manželkou se vydávají luxusním parníkem na cestu do Mexika. Na palubě ja také podnikatel Hayden Danzinger a jeho milenka, zpěvačka Rosanna Wells, jež Haydena vydírá a hrozí prozrazením jejich poměru podnikatelově manželce. Danzinger se proto rozhodne Rosannu zavraždit a připraví si plán dokonalého zločinu…

Detektivní drama dokazuje, že Columbo si nemůže ani vyrazit na výlet, aby tam na něj nečekala vražda.

Země původu: USA

Rok vzniku: 1975
Originální název: Columbo: Troubled Waters
Žánr: Krimi, detektivka
Režie: Ben Gazzara
Hrají: Peter Falk,  Peter Maloney (Artie Podell), Susan Damante-Shaw (Melissa), Robert Douglas (Dr. Frank Pierce), Bernard Fox (Purser Preston Watkins), Dean Stockwell (Lloyd Harrington), Patrick Macnee (Captain Gibbon), Robert Vaughn (Hayden Danziger), Jane Greer (Sylvia Danziger), Poupee Bocar (Rosanna Wells), Curtis Credel (Magician).

Námět: William Driskill, Jackson Gillis
Scénář: Richard Levinson, William Link

Produkce: Edward K. Dodds, Dean Hargrove, Roland Kibbee, Everett Chambers
Hudba: Dick DeBenedictis

Střih: Bob Kagey
Kamera: William Cronjager
Stavby: Jerry Adams
Zvuk: Hal Mooney
Kostýmy: Grady Hunt

Údaje o DVD:

Délka: 73 minut
Zvuk: český 2.0, polský (lektor) 2.0
Obraz: barevný, 4:3, PAL