Páteční Aha! – Rozhovor s jinou ženou

To je tak, když je o nějakém filmu dopředu znám jen jeho český název. Hledáte, hledáte, dokud se neobjeví alespoň náznak, třeba jméno v originále, abyste zjistili, v čem je jádro pudla či zakopaný pes. Aha! v pátek 25. února 2009 vydá film Rozhovor s jinou ženou za 49,- Kč, přičemž dosavadní český distribuční název zněl Mezi mužem a ženou. Když se dva ne úplně cizí lidé potkají na svatbě a jak to celé může dopadnout.

Romantická komedie vypráví podmanivý příběh jednoho páru, který se náhodně potká na svatební hostině. Začnou spolu flirtovat, povídat si a postupně zjišťují, že si velmi dobře rozumějí. V průběhu hovoru muž ženě vypráví o svých vzpomínkách, jako by je prožili oba dva. Pomalu vzájemně zjišťují, že se možná znali už dříve, když byli mladší. Tím se otevírá prostor pro spekulace o tom, jaké povahy vlastně je jejich vztah. Jejich hovor pokračuje dál a dál a minulost vychází na světlo. Rozhovor, který trval až do rána a o němž žádný z nich neví, má-li už skončit, nebo trvat věčně. Film, který vás okouzlí svým netradičním provedením i hereckými výkony.

Celý film je postavený na dialogu Muže a Ženy a pomalém odkrývání jejich minulosti a současných vztahů. Úsměvný, smutný i romantický – takový je večer těchto dvou v jednom hotelovém pokoji. Dva lidé, jeden hotelový pokoj a mnoho slov a vět – nechte se vtáhnout do noci, o které zároveň budete i nebudete chtít, aby pro ty dva skončila.

Více o filmu a jeho formální stránce třeba tady.

Žánr: Drama / Komedie / Romantický

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 84 minut

Původní název: Conversations with Other Women

Světová premiéra: 2. září 2005 – USA (Telluride Film Festival)

Režie: Hans Canosa

Scénář: Gabrielle Zevin

Produkce: Kerry Barden, Ram Bergman, Kwesi Collisson, Mark R. Harris, Raymond Izaac, Mark G. Mathis, Bill McCutchen, Kjehl Rasmussen, Wendy Reeds, Glen Reynolds, Mark Tchelistcheff

Hudba: Jeff Eden Fair, Starr Parodi

Kamera: Steve Yedlin

Společnost: Gordonstreet Pictures

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / New York City, New York, USA

Hrají: Aaron Eckhart (Muž), Helena Bonham Carter (Žena), Yury Tsykun (barman na svatbě), Brian Geraghty (ženich), Brianna Brown (nevěsta), Thomas Lennon (kameraman), Erik Eidem (mladý muž), David Franklin (barman), Olivia Wilde (družička), Cerina Vincent (tanečnice Sarah), Philip Littell (kardiolog Jeffrey), Nora Zehetner (maldá žena), Will Carter (DJ na svatbě), Tati Edwards (družička s kyticí), Madison Davenport (britská dívka), Hadley Dion (Gwen), Harrison Held (svědek), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk:

Titulky:

Obraz:

Bonus: