KaB Music – Marco Polo DVD 1.

KaB Music začne v pátek 27. února 2009 s vydáváním dalšího seriálu ve své edici Ráj DVD. Tentokrát to bude italský televizní Marco Polo, známý i z našich obrazovek. 1. DVD se dvěma díly za 49,- Kč.

Marco Polo se narodil v roce 1254 a již v 17 letech opustil se svým otcem a strýcem rodné Benátky a vydal se na cestu do Číny. Dobrodružné putování Asií je vedlo neznámými pouštěmi a nedozírnými stepmi, kde dlouhé dny neviděli živého tvora a cesta byla lemována kostrami zvířat i lidí. Po cestě trvající tři a půl roku byli přijati s velkými poctami na dvoře mongolského panovníka a čínského císaře Kublaje chána. Marco strávil 12 let v Pekingu a byl povýšen na chánova vyslance a guvernéra. Získal velkou důvěru a úctu císaře a uskutečnil pro něho nejrůznější výpravy. Marcovou velkou doménou bylo, že se vždy snažil porozumět kultuře, jazyku, tradicím a zvykům národů, které navštívil. Úžasný televizní seriál s velkolepou výpravou, skvělými herci a nezapomenutelnou hudbou je dozajista nejlepším filmovým zpracováním životních osudů Marca Pola.

Italským tvůrcům se podařilo poutavě převyprávět život jednoho z největších cestovatelů historie od jeho dětství – kdy se v něm probouzí zájem o daleké kraje – až po hlavní životní událost, pobyt v Mongolské říši. Co činí seriál zajímavým je fakt, že při cestě napříč Evropou a Asií se mladý Marco setkává s různými národy a náboženstvími, které ostře kontrastují s jeho katolickou vírou. Vyvrcholení přichází při pobytu v Mongolsku, kdy zjistí, že se nejedná o barbary, ale národ, který je před Evropany v lecčems o krok vpředu.

Úspěch výpravného (a asi na italské poměry i velmi nákladného) seriálu mimo italské hranice měla podtrhnout účast zahraničních herců (Anne Bancroft, Denholm Elliot, Leonard Nimoy, F. Murray Abraham). Navíc s tak podmanivou a sugestivní hudbou Ennia Morriconeho.

Žánr: Historický / Životopisný / Akční / Válečný

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1982

Délka: 130 minut

Původní název: Marco Polo

Režie: Giuliano Montaldo

Scénář: David Butler, Vincenzo Labella, Giuliano Montaldo

Produkce: Vincenzo Labella, Giovanni Bertolucci

Hudba: Ennio Morricone

Kamera: Pasqualino De Santis

Společnost: Cristaldi-Labella / Radiotelevisione Italiana

Natáčeno: Čína / Itálie / Maroko

Hrají: Ken Marshall (Marco Polo), Denholm Elliott (Niccolo), Tony Vogel (Matteo Polo), Murray F. Abraham (Jacopo), Anne Bancroft (Marcova matka), Riccardo Cucciolla (strýc Zane), John Gielgud (benátský dóže), John Houseman (alžírský patriarcha), Burt Lancaster (Teobaldo Visconti / Papež Jiří X), Tony Lo Bianco (Bratr Nicholas), Ian McShane (Ali Ben Yussouf), Leonard Nimoy (Achmed), Beulah Quo (Císařovna Chabi), Ying Ruocheng (Kublajchán), Sada Thompson (Teta Flora), David Warner (Antonio ‚Rustichello‘ Rustico), Mario Adorf (Giovanni), Kathryn Dowling (Monica), James Hong (Phags-pa), Soon-Tek Oh (Yang Zhu), Hal Buckley (Bratr William), John Dicks (Bratr Filip), Georgia Slowe (Caterina), Marilú Tolo (Fiammetta), Junichi Ishida (Princ Chinkin), Jesse Dizon (Tibetský mnich), Patrick Mower (Bratr Damian), Tetsuro Tamba (Saiamon – japonský hrnčíř), Agnes Chan (Mai Li), Terry Raven (Talib), Gordon Mitchell (Arnolfo), Bruno Zanin (Giulio), Renato Scarpa (Bratr Thomas), Vernon Dobtcheff (Pietro de Abano), Rossella Como (Donna Laura), Gino Santercole (Giuseppe), Andrew Keir (starý pastýř), Bruno Corazzari (Agostino), Corrado Gaipa (Senátor), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: biografie, filmografie herců a tvůrců