Vapet vás baví – Pasti, pasti, pastičky

V edici Vapet vás baví jsme byli dosud zvyklí zejména na akční béčka s Van Dammem nebo Stevenem Seagalem. Dnes 11. října 2007 jsme svědky žánrové změny, kdy vychází český film, a to (po loňském příbalovém vydání v Bijáku) trpká komedie Věry Chytilové s názvem Pasti, pasti, pastičky. Cena 38,- Kč.

Zdá se, že jde o banální příběh. Mladé pohledné dívce dojde v autě benzín a tak stopuje, aby se dostala k nejbližší čerpací stanici. Zastaví jí dva muži ve sportovním voze, odvezou jí do lesa a znásilní. Potud běžná událost, o které často čteme v novinách. Tentokrát se však situace komplikuje. Mladá žena je totiž veterinářka a neváhá svou profesi využít. A tak ne pouze jako akt pomsty, ale v zájmu své vlastní spravedlnosti a spravedlnosti vůbec, v zájmu bezpečnosti světa a budoucího pokolení – oba muže vykastruje, Postižení muži se však na to dívají jinak. Připraveni o své mužství, cítí se hluboce ponížení a zpustošení, obzvláště proto, že jsou nuceni to, k jaké újmě přišli v zájmu své kariéry utajit. O tom, jak jsou od této chvíle všichni v pasti, se dále rozvíjí příběh oscilující mezi tragédií a komedií.

Zadní strana

Žánr: Komedie / Drama

Rok vzniku: 1998

Země původu: Česká republika

Délka: 117 minut

Kinopremiéra v ČR: 16. dubna 1998

Režie: Věra Chytilová

Druhá režie: Bohdan Sláma

Asistent režie: Dalibor Fencl

Námět: Věra Chytilová, Eva Kačírková

Scénář: Věra Chytilová, Michal Lázňovský, Tomáš Hanák, David Vávra

Dramaturgie: Martin Bezouška

Produkce: Josef Nepovím, Viktor Schwarz, Veronika Schwarczová, Carlos Bezděk

Hudba: Jiří Chlumecký

Kamera: Štěpán Kučera

Asistent kamery: Ivan Šimůnek

Střih: Ivana Kačírková

Kostýmy: Tereza Kučerová

Masky: Jana Radilová

Architekt: František Vokřál

Hrají: Tomáš Hanák (Petr), Miroslav Donutil (Josef Dohnal), Zuzana Stivínová (Lenka), Kateřina Hajná (Ingrid), Eva Holubová (movinářka Anna), Daniela Třebická (Vlasta Dohnalová), Luboš Svoboda (Michal), Dagmar Bláhová (šéfová), Milan Lasica (Bach), Karel Roden (MUDr. Marek), Lucie Vačkářová (Bibina), David Vávra (Pavel), Eva Kačírková (Bachová), Petr Čtvrtníček (policista), Milan Šteindler (kuchař), Vlastimil Venclík (lékař), Lenka Vychodilová

Údaje o DVD:

Jazyk: česky DD 2.0

Titulky: české

Obraz: 4:3, barevný, PAL DVD9

Region: 2