Filmhouse – Ďábelská svůdkyně

 

Filmhouse pokračuje v řadě Filmových návratů a tak se v obvyklou středu, tentokrát 25. března 2009, za cenu 49,- Kč dočkáme thrilleru Ďábelská svůdkyně. Jedním dechem miluje i vraždí – v banku je smrt, vězení a milion horkých dolarů. 

 

Zkrachovalý doktor Clay Gregory se živí psaním receptů pro narkomany. Jeho žena Bridget, úspěšná a schopná manažerka, která si tento plán na "zvýšení rodinného rozpočtu" vymyslela, se jednoho dne rozhodne využít příležitost. Clay totiž přinesl domů nelegálně nabytý milion dolarů, ona tedy po hádce peníze sebere a odjede do městečka poblíž Buffala.

 

Na útěku se skryje v maloměstě, kde se řídí telefonickými radami svého právníka Franka Griffitha a čeká na rozvod. Jenže pouhé čekání Bridget nevyhovuje a touha po manipulaci v ní nakonec zvítězí.

 

 

 

V baru se tu seznámí s Mikem Swalem a skončí v jeho bytě. Rozehraje s ním ďábelskou hru, on snadno podlehne jejím svodům a chytrým lžím. V hlavě jí zraje plán na odstranění manžela, přičemž by všechny peníze zůstaly jen jí.

Na inzerát získá bez problémů místo manažerky u místní pojišťovny. Se šéfem se ihned dohodne, že kvůli údajné brutalitě manžela bude používat jméno Wendy Kryorová. Ubytuje se v motelu a od Franka se dozví, že Clay se už ozval. Frank jí radí, aby manželovi poslala peníze. Večer se Bridget – teď už tedy Wendy – v baru opět sejde s Mikem a namluví mu, že se v minulém vztahu ošklivě spálila a nechce o něm mluvit. Wendy správně tuší, že si Clay najal soukromého detektiva, aby vypátral, kde je. Telefonický hovor s manželem proto zkrátí, aby nemohli lokalizovat místo jejího pobytu. Detektivovi Harlanovi se tak podaří zjistit jen kraj, odkud volala. Wendy se Mika snaží přemluvit, aby jí pomohl realizovat plán na odstranění manžela. Harlan je jí už ale v patách, protože Clay přišel na to, pod jakým jménem by teď mohla Bridget vystupovat. Když jí ale skutečně najde, Bridget naoko kapituluje, ale podaří se jí zbavit se ho. A další na řadě má být Clay…

Mrazivý thriller režiséra Johna Dahla (Red Rock West, Hráči) navazuje na tradici osudových ženských hrdinek klasických amerických filmů noir. Stejně jako ony si i Bridget uvědomuje sexuální moc, skrze níž dokáže muže ovládat a donutit je udělat, co potřebuje. Hlavní roli nebezpečné krásky si zahrála okouzlující Linda Fiorentinová a odnesla si za ni i řadu filmových cen.

Žánr: Thriller / Drama / Erotický / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1994

Délka: 106 minut

Původní název: The Last Seduction

Světová premiéra: 26. kvěna 1994 – Austrálie

Premiéra v kinech ČR: 12. ledna 1995

Režie: John Dahl

Scénář: Steve Barancik

Produkce: Alysse Bezahler, Jonathan Shestack, Nancy Rae Stone

Hudba: Joseph Vitarelli

Kamera: Jeff Jur

Společnost: Incorporated Television Company

Natáčeno: Irvington, New York, USA / New York City, New York, USA

Hrají: Linda Fiorentino (Bridget Gregoryová), Bill Pullman (Clay Gregory), Peter Berg (Mike Swale), J.T. Walsh (Frank Griffith), Bill Nunn (Harlan), Herb Mitchell (Bob Trotter), Brien Varady (Chris), Dean Norris (Shep), Donna "The Dragon" Wilson (Stacy), Michael Raysses (telefonista), Zack Phifer (obsluha čerpací stanice), Mik Scriba (Ray), Erik-Anders (Nilsson), Patricia R. Capri, Renee Rogers (recepční), Bill Stevenson, Walter Addison (detektiv), Anne Flanagan (ošetřovatelka), Mike Lisenco (Bert), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky, slovensky 

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: upoutávky