Haló, haló! – DVD 1. (série 1)

Po dezinformaci, kterou zveřejnila firma Schwarkopf na svých webových stránkách, že 7. října 2008 začne vycházet další kultovní seriál BBC Haló, haló, (ostatně toto zavádějící datum tam visí doteď), došlo dnes ve čtvrtek 9. října 2008 skutečně k vydání prvního disku série a tím i uklidnění natěšených fandů tohoto seriálu. Cena 49,- Kč.

René Artois, majitel kavárny v Nuvionu v nacisty obsazené Francii, se šmajchluje se svými servírkami, podlézá Němcům a snaží se, aby mu žena Edith neodháněla hosty z kavárny příšerným zpěvem. Jeho zaběhlý klid však naruší partyzánka Michelle Dubois, která mu oznámí, že se jeho dům stane centrem odboje. René, rozený zbabělec, by rád tuto službu vlasti domítl, ale Michelle mu nedává na vybranou. Jeho prvním úkolem je ukrýt dva britské letce a postarat se, aby se v pořádku dostali do své vlasti. K tomu pro vojenského velitele města ukrývá vzácný obraz, a když se připlete k sabotáži železnice, čeká ho dokonce poprava. Jak se z téhle šlamastyky dostane, to uvidíte v první sérii slavného britského seriálu Halló, halló!

Kterak se zdravou kůží přežít válku…

Francouzská vesnice Nouvion, 1941: II. světová válka je v plném proudu a hlavní hrdina, kavárník Renné Artois (Gorden Kaye), zažívá krušné chvíle. Mezi hosty jeho kavárny patří němečtí důstojníci, příslušníci gestapa, francouzští odbojáři i obyčejní vesničané. A Rennému z existenčních důvodů nezbývá, než se všemi znepřátelenými frakcemi spolupracovat. K tomu se ještě ze všech sil snaží, aby jeho manželka Edith (Carmen Silvera) nepřišla na jeho románek se servírkou Yvette (Vicki Michelle), a aby Yvette nepřišla na to, že má současně pletky s druhou servírkou, Marií (Francesca Gonshaw). Odbojářka Michelle ¨Nebudu-to-víckrát-opakovat¨ Dubois (Kirsten Cooke) v jeho kavárně ukrývá dva uprchlé britské letce (John D. Collins a Nicholas Frankau), velitel města, plukovník von Strohm (Richard Marner) zase ukradený obraz Padlé Madony, který mu má po válce zajistit příjemnou penzi. Německý poručík Gruber (Guy Siner) se Rennému dvoří, senilní odbojářský padělatel LeClerc (Jack Haig) se pro změnu dvoří Renného protivné tchyni (Rose Hill) a aby toho nebylo málo, kavárnu často v přestrojení navštěvuje všemi obávaný Herr Flick z Gestapa (Richard Gibson). Nešťastný Renné tedy musí obratně kličkovat a lhát, aby se vůbec dožil konce války.

DVD obsahuje 3. díly:

01. Angláni přicházejí (The British Are Coming – 30. prosince 1982) – 34:50

02. Angláni jsou tady (The British ‚Ave Come / podle imdb.com The Fallen Madonna – 14. září 1984) – 28:59

03. Holubí pošta (Pigeon Post – 21. září 1984) – 31:40

DVD obsahuje původní dabing České televize z roku 1996.

Žánr: Komedie / Válečný

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1982 – 1992

Původní název: ‚Allo ‚Allo!

Režie: David Croft, Martin Dennis, John B. Hobbs, Richard Boden, Susan Belbin, Robin Carr, Sue Longstaff, Mike Stephens

Scénář: David Croft, Jeremy Lloyd, Paul Adam

Produkce: David Croft, John B. Hobbs, Mike Stephens

Hudba: David Croft, Roy Moore

Střih: John Dunstan, Chris Wadsworth, Rob Poole, Ed Wooden, Phil Southby

Kostýmy: Sheena Napier, Christian Dyall, Carol Lawrence, Rosemary Cheshire, Jackie Southern, Jacqueline Parry, Anna Stubley, Jill Taylor

Společnost: British Broadcasting Corporation

Natáčeno: Elstree Studios, Borehamwood, Hertfordshire, Velká Británie / Lynford Hall, Lynford, Norfolk, Velká Británie

Hrají: Gorden Kaye (René Artois), Carmen Silvera (Edith Artoisová), Vicki Michelle (Yvette Carte-Blancheová), Richard Marner (plukovník Kurt von Strohm), Kim Hartman (vojín Helga Geerhartová), Guy Siner (poručík Hubert Gruber), Kirsten Cooke (Michelle Duboisová), Richard Gibson (pan Otto Flick), Rose Hill (madam Fanny), Arthur Bostrom (důstojník Crabtree), John D. Collins (nadporučík Fairfax), Nicholas Frankau (nadporučík Carstairs), Louis Mansi (pan Engelbert von Smallhausen), Sue Hodge (Mimi Labonqová), Kenneth Connor (monsieur Alfonse), Hilary Minster (generál Erich von Klinkerhoffen), Jack Haig (Roger Leclerc), Gavin Richards (kapitán Alberto Bertorelli), Sam Kelly (kapitán Hans Geering), Robin Parkinson (Ernest Leclerc), Francesca Gonshaw (Maria Recaimerová), a další

Údaje o DVD:

Délka: 96 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný