Levné knihy – Jiřina Švorcová – Naše sny

Jak jsem psal v předchozím článku, v české kultuře se blýská na lepší časy. A když nejsou na kulturní frontě po ruce nijaké počiny nové, tu přijde vhod závan z časů minulých. Přiznejte se, kdo ještě pamatuje Nedělní chvilku poezie? CD s recitací nazvané Jiřina Švorcová – Naše sny vydávají Levné knihy za 59,- Kč.


Když jsem toto CD spatřil na prodejně v regále, měl jsem chuť překvapením zvolat oblíbené rčení mého kolegy: "To jste se snad posrali v letním kině, ne?" Ale vzhledem pomalu k blížícím se volbám jsem však raději byl zticha, člověk nikdy neví co bude za pár měsíců …

Filmová hvězda seriálu Žena za pultem, kterou jste mohli na levných DVD vidět například ve filmu Král Šumavy, byla také odhodlaná recitátorka, což dokazuje na tomto CD. A co nám Jiřinka zarecituje?:

Miroslav Florian – Dokud, S.K.Neumann – Žalm z roku 1919, Svatopluk Čech – Buď práci čest, Josef Kainar – Český sen, Miroslav Florian – Báseň o křídlech, Josef Kainar – Tři vzkazy a: Ve vedlejším domě, b: Malá půlnoční hudba, c: Domů, Robert Rožděstvěnskij – Z dopisů do 30.Století, Alena Vrbová – Vize. Celkový čas 38:43. Natočeno Statis studio Zámek Poruba, listopad 1999.

Ukázku si můžete vychutnat zde .