Blue Sky Film – Kupec benátský

 

Jak se ukazuje, s úpadkem trafikové formy prodeje filmů to nebude tak zlé, jak se někdy píše. Příznivci levných DVD se od zítřka, čtvrtku 5. března 2009 budou mít možnost na stáncích pravidelně setkávat s tituly od filmové distribuční společnosti Blue Sky Film Distribution. Prvním titulem bude film Kupec benátský (Merchant Of Venice). 

 

 

Jen libra lidského masa nasytí jeho pomstu. 

 

Al Pacino, Jeremy Irons, Joseph Fiennes a Lynn Collins v adaptaci slavné hry Williama Shakespeara.  

 

 

Slavná a nadčasová hra Williama Shakespeara sleduje dramatické i komické zvraty osudu a štěstěny skupiny křesťanských šlechticů, kteří se zadluží židovskému lichváři. Benátky, 16. století. Bohatý a bezcitný židovský lichvář Shylock (Al Pacino) půjčuje peníze křesťanským šlechticům, kteří se dostanou do úzkých. Jednoho dne požádá lichváře o půjčku vážený kupec Antonio (Jeremy Irons), který má veškerý majetek na moři. Peníze potřebuje pro svého mladého, zamilovaného přítele Bassania (Joseph Fiennes), aby mu pomohl získat ruku krásné Portie (Lynn Collins). 

 

 

V případě včasného nesplacení dluhu požaduje Shylock libru masa z Antoniova těla. Antoniovy lodě jsou zničeny při bouři a Shylock žádá dohodnutou pokutu za nedodržení smlouvy. Bassanio a Portia chtějí Antoniovi pomoci, Shylock však jejich peníze nepřijme a trvá na smluvené libře masa… Velkolepá kostýmní podívaná Kupec benátský září hvězdným hereckým obsazením. V roli hrabivého lichváře exceluje démonický Al Pacino (Insomnie, Ďáblův advokát, Oscar za herecký výkon ve filmu Vůně ženy), bohatého a čestného Antonia si zahrál šarmantní Jeremy Irons (Casanova, Království nebeské, Muž se železnou maskou) a zamilovaného Bassania uhrančivý Joseph Fiennes (Nepřítel před branami, Zamilovaný Shakespeare, Královna Alžběta). 

 

Žánr: historický

Délka: 127 minut

Rok výroby: 2004

Země původu: USA / Itálie / Lucembursko / Velká Británie

Režie: Michael Radford

Hrají: Al Pacino, Jeremy Irons, Joseph Fiennes, Lynn Collins 

 

Menu DVD

 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital DTS, 5.1 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků 

Obraz: barevný PAL 16:9 

Bonus: Film o filmu, Upoutávka

  

Bonusy