Nemocnice na kraji města po dvaceti letech 3

 

Další příděl nastavované kaše dorazil. V sobotu 13. prosince 2008 vychází v ediční řadě Český seriál třetí disk Nemocnice na kraji města po dvaceti letech s díly číslo 7, 8 a 9.Cena 49,- Kč.
 

Primář Blažej je po dvaceti letech stále suverénem v rodině i na pracovišti.V nemocnici ho po celá léta věrně podporovala doktorka Alžběta Čeňková, pro kterou je práce veškerou náplní života, doma mu stojí po boku tichá a trpělivá žena Ina. 13-ti dílný původní televizní seriál na Vás čeká na čtyřech DVD. 

7. Past – 56:49  

Doktor Machovec se dozví něco o Blažejových problémech s rukou a pokusí se ho vydírat. Žádá, aby Blažej dobrovolně odstoupil z postu primáře. Alžběta Čeňková je na tom psychicky dost špatně. Upnula se na malého Míšu, ale sousedka už nechce, aby se o něj starala. Alžběta nenachází sílu ani k práci a nemá odvahu operovat. Matěj Pěnkava si bere Kamilu, slaví se slavná romská svatba. Ale na Pěnkavovu rodinu se řítí pohroma – Václavův partner v podnikání ho podvedl a utekl s veškerými penězi. 

 

8. Útěky – 56:43

Doktor Machovec své vydírání stupňuje a Blažej je opravdu v úzkých. Hledá někoho blízkého a navštíví v Praze svého syna Jana. Tam ho ale čeká další zklamání. Jan opustil studium medicíny a věnuje se hudbě a divadlu. Zklamaný Blažej se vrací a nachází útěchu v náručí kolegyně, doktorky Šulcové. Václava Pěnkavu zcela zdrtila zrada jeho společníka a má na krku miliónové dluhy. 

 

 

9. Start – 56:47

Privatizační proces se začíná rozjíždět. Ředitelem nemocnice je doktor Cvach, Blažej je ve správní radě stejně jako Karel Sova a jeho žena. Alžběta se rozhodne odejít z nemocnice i z města a pracovat v agentuře na hlídání dětí. Václav Pěnkava je naprosto zoufalý. Jeho zaměstnanci ho navíc obviňují, že způsobil všechny jejich potíže. Eliška Králová se vdává a profesor Řehoř je na svatbě považován za jejího utajovaného otce. 

 

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2003

Délka: 13 x 57 minut

Režie: Hynek Bočan

Asistent režie: Jarmila Gösslová, Vlastimil Uhlíř

Pomocná režie: Zuzana Mathéová

Scénář: Jan Otčenášek aka Petr Zikmund

Dramaturgie: Ivo Pelant, Helena Slavíková, Ivo Mathé, Jan Otčenášek

Produkce: Jiří Koštýř, Přemysl Pražský, Jaroslav Kučera, Tomáš Vondrášek, Viktor Pípal

Hudba: Zdeněk Barták

Kamera: Ivan Šlapeta

Druhá kamera: Jiří Maxa

Asistent kamery: Filip Král, Viktor Skall

Střih: Dalibor Lipský, Jiří Lukášek, Jiří Siegler

Kostýmy: Petr Kolínský, Libuše Divišová, Eva Dobešová, Lenka Eliášová

Masky: Eva Šidlíková, Jiří Sadílek, Michaela Kittlerová

Zvuk: Vladimír Skall

Architekt: Luděk Souček

Hrají: Josef Abrhám (Dr. Arnošt Blažej), Eliška Balzerová (Dr. Alžběta Čeňková), Andrea Čunderlíková (Ina Blažejová), Ladislav Frej (Karel Sova ml.), Iva Janžurová (Marta Pěnkavová), Jaromír Hanzlík (Roman Jáchym), Ladislav Chudík (Dr. Karel Sova), Josef Dvořák (Václav Pěnkava), Daniela Kolářová (Kateřina Sovová), Hana Maciuchová (paní Blažejová-Bártová), Jana Štěpánková (Dr. Dana Králová), Saša Rašilov (Arnošt Blažej), Tatiana Vilhelmová (Veronika Blažejová), Ondřej Brousek (Jan Blažej), Martin Dejdar (JUDr. Vojíř ml.), Tomáš Töpfer (Dr. Machovec), Jiří Langmajer (Ing. Verner), Zuzana Bydžovská (primářka gynekologie), Claudia Vašeková (sestřička Zuzana Dřízhalová), Eliška Bára Fišerová (asistentka starosty), Monika Zoubková (sestřička Sůva), Radek Zima (Dr. Hynek Klobouk), Jan Cina, Aleš Říha (Matěj Pěnkava), František Němec (Dr. Řehoř – Gregory), Josef Somr (Ing. Pekař), Josef Vinklář (Dr. Cvach), Jiří Hálek (Vojíř – otec), Barbora Hrzánová (Dr. Machovcová), Robert Jašków (Dr. Novosad), Naďa Konvalinková (Máša), Simona Postlerová (Vernerová), Pavel Nečas (Adámek), Kristýna Luťanská (Adámková), Gregor Bauer (Míša Adámek), Oldřich Navrátil (Sládeček), Jiří Schmitzer (Klobouk), Lenka Termerová (Klobouková), Daniela Šinkorová (Dr. Naďa Šulcová), Gabriela Csinová (Kamila), Adéla Pristášová (Monika), Renata Rychlá (Zuzka), Jana Vyšohlídová (Klára), Jana Sováková (Áňa), Jitka Sedláčková (Andrea), Jaroslav Šmíd (Beránek), Taťjana Medvecká (Blažejova sekretářka Irena), Petr Štěpánek (JUDr. Bárta), Marek Vašut (Hamouz), Elin Špidlová (Hamouzová), Kristýna Kornová (Pavlínka Hamouzová), Igor Čillík (Horváth – otec Kamily), Daniel Margolius (Milo), Lubomír Lipský (mariášový dědek), Otto Lackovič (mariášový dědek), Stanislav Zindulka (mariášový dědek), Jaromír Dulava (organizátor pokru), Miroslav Táborský (novinář Chalupa), Vladimír Hrabánek (podnikatel – podvodník), Jiří Strach (lékař v sanitce), Hana Briešťanská (zdravotní sestra z operačního sálu) 

 

Údaje o DVD: 

 

Délka: 170 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 1,66:1 letterbox

Bonus: Osoby a vztahy v seriálu, Fakta a zajímavosti, Fotografie