North Video – Battlestar Galactica 9. DVD

Nápor na peněženky nepolevuje a North Video zrychlilo frekvenci řady Světový seriál na týdenní. Takže v úterý 26. května 2009 již 9. DVD a pokračování 2. sezony seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč.

 

  

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje 2 epizody:

 

3. Postřelen (Fragged)

Scénář: Dawn Prestwich, Nicole Yorkin

Režie: Sergio Mimica-Gezzan

deatilněji

 

Zatímco se doktor Cottle snaží zachránit Adamův život, plukovník Tigh si začíná uvědomovat, že velení je víc než jen vydávání rozkazů. Tisk vyžaduje odpovědi, každý chce okamžité rozhodnutí a jeho to začíná přivádět ke starému příteli i nepříteli. K lahvi s alkoholem.

 

Nejhorší je, že na Galactice přistálo Kvórum dvanácti a dožaduje se setkání s prezidentkou Roslinovou. Tigh odporuje, ale jeho žena Ellen ho přesvědčí, že prezidentka se zbláznila a že když Kvórum dovolí setkání, jen to upevní jeho pozici.

 

Plán ale nevychází – chování Roslinové bylo zapříčiněno jen abstinenčními příznaky chamally, a když se setká s ostatními vůdci, oznámí jim, že je Vůdce, o kterém se mluví v Phytiiných svitcích a který je dovede k Zemi. Vzteklý Tigh přikazuje vykázat Kvórum z lodi.

 

Mezitím velí Lee Adama záchranné operaci na Kobol, aniž by věděl, že Cyloni připravili raketovou baterii, která je má sestřelit z oblohy. Povinnost dopadá na přeživší na Kobolu, kteří musí baterii zničit dříve než záchrana přiletí. Naneštěstí má šéf Tyrol nejen velké pochybnosti o Crashdownově plánu na zničení baterie, ale i o jeho velitelských schopnostech. Viceprezident Baltar má ještě větší obavy. Number Six ho totiž varovala, že jeden z nich během útoku zradí ostatní…

 

4. Hnutí odporu (Resistance)

Scénář: Toni Graphia

Režie: Alan Kroeker

detailněji

 

Stanné právo vyhlášené plukovníkem Tighem velmi těžce doléhá na flotilu a hrozí její rozdělení. Rozpuštění Kvóra mělo za následek přerušení dodávek zásob na palubu Galacticy. Šéf Tyrol je vsazen do vězení jako Cylon vzhledem k jeho vztahu s Sharon. Plukovník je manipulován Ellen, svojí ženou, která si přeje, aby byl vrchním velitelem celé flotily. Posílá tak přepadové oddíly na vzpurné lodi. Na palubě jedné z nich se akce však vymkne kontrole a dojde ke ztrátám na životech civilistů.

 

Lee Adama plánuje útěk prezidentky Roslinové, aby došlo k opětovnému nastolení demokratické vlády. Billy se rozhodne zůstat na palubě Galacticy. Plukovník Tigh nemá tu sílu vydat rozkaz k sestřelení prchajícího Raptora a s ním syna svého nejlepšího přítele.

 

Mezitím Baltar využije Sharoniny lásky k Tyrolovi, aby zjistil, kolik Cylonů se pohybuje ve flotile.

 

Na Cylony okupované Caprice nachází Kara s Helem skupinu padesáti tří přeživších vedenou Andersem a Sue-Shaun, členy profesionálního pyramidového týmu. Ti přežili nukleární útok jen díky tomu, že byli vysoko v horách, a nyní připravují plán na útěk z Capricy…

 

Více jako vždy na www.bsg.cz.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 2×42 minut

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný