Sport – Oko za oko

Sobotní Sport nabídne 6. června 2009 odpočinek u „nevšedního“ tématu filmu Oko za oko v ceně 49,- Kč. Hodně mladý Chuck Norris jako hodně naštvaný policista, který se chce pomstít. Někdo totiž zabil při policejní akci jeho parťáka a kamaráda… Sám proti celému světu.

Policista Sean ztratí při jedné policejní operaci proti pašerákům drog svého oblíbeného parťáka. Cítí v kostech, že někdo uvnitř policie je musel zradit.

Chce smrt kamaráda pomstít, začne proto pátrat na vlastní pěst. Brzy narazí na další obět – mladou Číňanku Lindu, dceru jeho přítele a učitele bojových umění, která pracovala jako televizní reportérka a nevědomky přišla na stopu rozsáhlého komplotu. Sean společně s otcem dívky zjistí, že v pozadí případu stojí čínská mafie – triáda. Začíná boj na život a na smrt…

A zase něco citací:

Blonďatý Chuck bez rezavého strniště, trávící 1. čtvrtinu filmu v příšerném saku. Tlustý asiat s jednou nohou delší než druhou. Ohořelá mrtvola. Oběšená žena. Uječený malý poskakující mistr bojových umění (geniální scéna kdy se snaží zcela vážně vyslýchat chlapa, kterému předtím zlomil vaz). A Christopher Lee!

Příběh starý jako lidstvo samo. Policajtovi, kterého kdysi asijský mistr naučil bojovým uměním, ugrilují při nepovedené akci obchodníci s drogami parťáka a on se jde s mistrem po boku mstít. Bohužel je tím policajtem Chuck Norris a píše se začátek 80. let, takže se to dá dokoukat jen se zatnutými zuby.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1981

Délka: 100 minut

Původní název: An Eye for an Eye

Světová premiéra: 14. srpna 1981

Režie: Steve Carver

Scénář: James Bruner, William Gray

Produkce: Frank Capra Jr.

Hudba: William Goldstein

Kamera: Roger Shearman

Společnost: Adams Apple Film Company / South Street Films / Wescom Barber International

Natáčeno: San Francisco, Kalifornie, USA

Hrají: Chuck Norris (Sean Kane), Christopher Lee (Morgan Canfield), Richard Roundtree (kapitán Stevens), Matt Clark (Tom McCoy), Mako (James Chan), Jeffrey Bannister, Robert Behling (koroner), Joe Bellan (A. J.), Rosalind Chao (Linda Chanová), Michael B. Christy (reportér), Maggie Cooper (Heather Sullivanová), Tim Culbertson (policista), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: upoutávka