Vapet vás baví – Profesionální lovec

A na řadě je další z méně frekventovaných akčních hrdinů. Vapet vás baví ve čtvrtek 2. dubna 2009 filmem Profesionální lovec za 48,- Kč, kde lovec lidí Michael Dudikoff a jeho bývalá přítelkyně jsou na sebe jako pes a kočka, ale při stíhání zločinců se doplňují přímo ideálně. Titul má o rok mladší pokračování.

Lovec lidí Jersey Belini se rozhodne chytit známého zloděje aut Isadora Snidermana – doufá totiž v tučnou odměnu. Touto aktivitou však nenadchne svoji bývalou přítelkyni Belindu, zvanou B. B., která pracuje ve stejném oboru a Isadorovi je už prý na stopě. Jersey se tím nenechá ani na vteřinku odradit a nakonec se oba společně pověsí Isadorovi na paty.

V řadě akčních scén se mu snaží dostat na kobylku. Jersey své konkrentce vyfoukne Izzyho před nosem, ta se ale nedá a zastaví Jerseyho před tím, než stačí Izzyho předat polici. Pohádají se a Izzy unikne. Při jeho sledování najdou v kufru ukradeného auta striptérku Star, kterou chtěl gangter Deimos jako svědkyni vraždy odstranit. B. B. jí nabídne azyl ve svém bytě, což Jersey považuje za značně nebezpečné. A gangsteři také Star v tomto bytě hledají. B. B. si s nimi však poradí. Zbývá ještě splnit hlavní cíl – dopadnout Isadora…

A ať se snažím, jak se snažím, ohlasy se zase silně kloní pouze k jedné straně:

Filmový scénáristé by opravdu, ale opravdu neměli hulit. Má to pak velmi negativní vliv na jejich práci.

Michael Dudikoff se proměnil ze slušného ninji na naprosto trapného a ubohého mameluka, všechny vtipné momenty jsou tu neskutečně tragické.

 {mosimage}

Žánr: Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 94 minut

Původní název: Bounty Hunters

Režie: George Erschbamer

Scénář: George Erschbamer, Jeffrey Barmash, Jim Cirile (aka Michael Ellis)

Produkce: Jeffrey Barmash, John Dunning, André Link, Jeff Sackman

Hudba: Norman Orenstein

Kamera: A. J. Vesak

Společnost: Cinépix Film Properties / Moonstone Entertainment / Cinevu Films

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Michael Dudikoff (Jersey Bellini), Lisa Howard (B. B.), Benjamin Ratner (Deimos), Erin Fitzgerald (Starr), Freddy Andreiuci (Izzy), Ashanti Williams (Word), Steve Makaj (O’Connor), Peter LaCroix (Austraat), Michael McMillan (Clayton), Gary Chalk (Wasser), Mike Mitchell (Ray Colt), Deryl Hayes (pan Hervey), Angela Moore (paní Herveyová), Claire Riley (detektiv Ortegová), Ken Kirzinger (Kesh), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: žádný