Filmag válka film – Jednotka 08/15 před bojem

Filmag v ediční řadě Válka film zahajuje v úterý 9. června 2009 prvním dílem vydávání válečné trilogie – Jednotka 08/15 před bojem. Za 45,- Kč počátek filmové verze románu Hanse Hellmuta Kirsta, která ukazuje ve třech samostatných celovečerních dílech ironický pohled na hitlerovský wehrmacht.

 

  

Úvodní snímek nás seznamuje s hlavními hrdiny – mladými vojáky, kteří se ve výcvikovém táboře potýkají se zmatkem v armádě a neseriózností svých nadřízených. Svobodník Vierbein, který chtěl být klavíristou, se stává obětí šikany ze všech stran. Kamarádi mu pomáhají a v poslední chvíli ho zachrání před sebevraždou. Společně se rozhodnou svým velitelům pomstít. Odhalí nadměrnou ztrátu potravin v jídelně, dokážou podvod rotmistra i nesmyslost rozkazů ze strany četaře. Vše se tak pro mladíky k dobrému obrací, dokud však nezazní osudové hlášení o zahájení 2. světové války.

 

Žánr: Drama / Válečný

Země původu: Západní Německo

Rok vzniku: 1954

Délka: 95 minut

Původní název: 08/15

Světová premiéra: 30. září 1954 – SRN

Režie: Paul May

Námět: Hans Hellmut Kirst

Scénář: Hans Hellmut Kirst, Claus Hardt, Paul May, Ernst von Salomon

Produkce: Ilse Kubaschewski, Walter Traut

Hudba: Rolf A. Wilhelm

Kamera: Heinz Hölscher

Společnost: Divina-Film

Natáčeno: Divina-Studio, Baldham, Bavaria, Německo

Hrají: Joachim Fuchsberger (Gefreiter Asch), Helen Vita (Lore Schulzová), Paul Bösiger (Vierbein), Emmerich Schrenk (Hauptwachtmeister Schulz), Eva Ingeborg Scholz (Elisabeth Asch-Freitagová), Gundula Korte (Ingrid Asch), Hans Christian Blech (Wachtmeister Platzek), Wilfried Seyferth (major Luschke), Mario Adorf (Wagner), Peter Carsten (Stabsgefreiter Kowalski), Hans Elwenspoek (Wachtmeister Werktreu), Reinhard Glemnitz (Lindenberg), Harry Hardt (Hauptmann Derna), Walter Klock (otec Asch), Herbert Kroll (otec Freitag), Rainer Penkert (Leutnant Wedelmann), Rudolf Rhomberg (Rumpler), Heinz Peter Scholz (Stabsarzt Dr. Sämig), Dietrich Thoms (Wunderlich), Wolfgang Wahl (Schwitzke), a další

 

Menu DVD

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: ?

 

Nastavení