North Video – Battlestar Galactica 13. DVD

Bez ohledu na nespokojenost řady těch, co se zařekli, že příliš rozkouskovaný seriál kupovat nebudou, North Video v úterý přináší už 13 DVD – v úterý 23. června 2009 v řadě Světový seriál další dvě epizody seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč.

 

  

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje:

 

11. Loď Znovuzrození, část 1. (Resurrection Ship, Part I)

Režie: Michael Rymer

Scénář: Michael Rymer, Anne Cofell Saunders

 

Poručík Kara "Starbuck" Thrace na poslední chvíli zabrání smrtícímu střetnutí mezi Galacticou a Pegasem, když se náhle vrátí ze své výzvědné mise spolu s fotografiemi cylonské "Resurrection Ship" (Lodě znovuzrození).

 

Neschopni odolat lákavému cíli nastolí komandér William Adama a admirál Helena Cainová velmi křehké příměří a jako hlavní prioritu si stanoví zničení Lodi znovuzrození.

 

Adama však zůstává nedůvěřivý. Zjistí, že taktika admirála Cainové přežít za každou cenu, znamenala opuštění její vlastní civilní flotily. Prezidentka Laura Roslinová věří, že jakmile bude Loď znovuzrození zničena, admirál Cainová nechá flotilu za sebou.

 

 

Boj o moc mezi komandérem Adamou a admirálem Cainovou zesiluje a komandér je postaven před těžké rozhodnutí. A musí ho učinit nyní v předvečer bitvy…

 

12. Loď Znovuzrození, část 2. (Resurrection Ship, Part II)

Režie: Michael Rymer

Scénář: Ronald D. Moore, Michael Rymer

 

Pegasus a Galactica se chystají na bitvu se Cylony, která změní rozložení sil v tomto konfliktu. Pravá válka se však odehrává ve svědomí Kary Thrace, která musí vyplnit rozkaz komandéra Adamy – zabít admirálku Cainovou.

 

Když Lee Adama slyší od Kary o tomto rozkazu, snaží se to otci rozmluvit zpochybňováním morálního hlediska tohoto rozkazu, ale komandér Adama je neústupný. Tvrdí, že pro dobro flotily je nutné, aby byla Cainová zabita.

 

Šéf Tyrol a poručík Agathon jsou mezitím krutě zbiti členy posádky, kteří se tak mstí za smrt poručíka Thorna. V poslední chvíli se naštěstí objeví XO Pegasu, Jack Fisk, který zabráním dalšímu násilí.

 

 

Jak bitva se Cylony nabývá na intenzitě, jsou členové posádek obou battlestarů tlačeni k rozhodnutí. Rozhodnutí, které ukáže, kolik ze své lidskosti jsou schopni obětovat k přežití. Konečně boj, který začal s hrdinským sebeobětováním, končí testem obou velitelů. Testem jejich odvahy a hlavně jejich charakterů…

 

A jako obvykle – obsahy epizod jsou převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

 

Cylonská loď Znovuzrození

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný