Hollywood Classic Entertainment – REC 2

Další skákání od vydavatele k vydavateli představuje pokračování filmu, který byl před časem na pultech v obálce Hit týdne společnosti Eusebius. V pátek 22. července 2011 totiž nabídne Hollywood Classic Entertainment v edici FilmPremiéra druhý díl španělského hororu REC 2 za 69,- Kč. Smrt čeká za zdí…

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí!

Potisk DVD 

Po nečekaném hitu REC přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku!

 

Snímek REC se stal nečekaným překvapením roku 2007 nejen v domácím Španělsku, ale také na řadě festivalů a náleží mezi klíčové tituly renesance evropského hororu. Kritici mu přisoudili stejný význam na proměně žánru, jaký před lety přinesl nízkorozpočtový snímek Záhada Blair Witch.

 

S ním REC spojovaly užití ruční kamery a důraz na maximální věrohodnost dialogů i chování aktérů. Netrvalo dlouho a objevil se nejen americký remake Karanténa, ale také módní vlna laciných hororů točených na malé digitální kamery, která například díky absurdní marketingové masáži vynesla k výšinám i průměrný amatérský příspěvek Paranormal Activity.

 

Po dvou letech se tvůrčí duo za španělským zázrakem vrátilo ke svému vlastnímu konceptu. Druhý díl přímo navazuje na konec předchozího – do karanténou izolovaného bytového domu plného krvežíznivých bestií tentokrát vstupuje speciální jednotka s úkolem vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Tato prostinká premisa otevírá strhující frenetickou jízdu vypjaté hrůzy, excesivního násilí a adrenalinové akce. REC 2 představuje jeden z nejpovedenějších sequelů v oblasti hororu, který plně zachovává vše, co fungovalo v předchozím filmu a rozehraný prostor využívá k invenčním formálním hrátkám, které umocňují intenzivní atmosféru díla. První a druhý REC si nejen díky jistým podobnostem v příbězích vysloužily nadšené přirovnání ke dvojici Vetřelec a Vetřelci.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Tentokrát už „jen" kolem 70 procentům: Jako kdyby šlo o plynulé pokračování předchozí řežby. Brutální tempo překrývá občasné nelogičnosti a rozpory vůči jedničce.

Návrh zadní strany 

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 2009

Původní název: [Rec] 2 / [●REC]²

Délka: 81 minut (1:20:51)

Světová premiéra: 2. září 2009 – Itálie (Venice Film Festival)

Premiéra v ČR: 18. února 2009

Režie: Jaume Balagueró, Paco Plaza

Scénář: Jaume Balagueró, Manu Diez, Paco Plaza

Produkce: Carlos Fernández, Julio Fernández, Alberto Marini, Oriol Maymó, Marta Verdugo Pastor

Kamera: Pablo Rosso

Střih: David Gallart

Kostýmy: Glòria Viguer Zabala

Společnost: Castelao Producciones / Filmax / Generalitat de Catalunya / Instituto de Crédito Oficial / Ministerio de Educación, Cultura y Deportes

Natáčeno: Barcelona, Cataluña, Španělsko

Hrají: Jonathan Mellor (Dr. Owen), Óscar Sánches Zafra (Jefe), Ariel Casas (Larra), Alejandro Casaseca (Martos), Pablo Rosso (Rosso), Pep Molina (padre Jennifer), Andrea Ros (Mire), Àlex Batllori (Ori), Pau Poch (Tito), Juli Fàbregas (Bombero), Ferran Terraza (Manu), Claudia Font (Jennifer), Martha Carbonell (paní Izquierdoová), Jorge-Yamam Serrano, Carlos Lasarte, Chen Min Kao, Akemi Goto, David Vert (Álex), Carlos Olalla (komisař), Anna García Cuartero (Mari Carmen), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 španělsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: jen upoutávky na začátku disku