Blesk – Street Fighter

Už vyšlo tolik mlátiček. Už vyšlo tolik filmů s JCvD. A přesto se ještě najdou klasické tituly, které mohou být vydány poprvé. V pátek 24. července 2009 to podle původních plánů za 49,- Kč s logem deníku Blesk měl být film Street Fighter. Jenže život je změna, takže se dočkáme zřejmě někdy jindy, možná to bude teď v pátek 28. srpna 2009. Modré přilby sjednocených národů v drtivém stisku generála Bisona. Vstup do Shadaloo City jen na vlastní nebezpečí! Film, který byl, je a bude důkazem, že převod kultovních her na plátno bohužel většinou končí totálním fiaskem.

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu.

Raul Julia

Po tvrdých nočních bojích obsazují vojska spojených národů jihovýchodní asijský přístav Militia. Nejnovější zprávy: dvanáct spojeneckých jednotek zabito, tři důstojníci nezvěstní a šedesát tři pomocných dělníků bylo vzato jako rukojmí. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž ušetří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného.

JCvD, Kylie Minogue

Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva „streetfighterové“ Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem.

Ming-Na

Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé.

Ming-Na, Kylie Minogue

Jenže zařazení ke spodní hranici všech filmových žebříčků odpovídají komentáře, z nichž některé mluví dokonce o reinkarnaci Eda Wooda:

Bezesporu jeden z nejzábavnějších filmů, které kdy byly natočeny. Ať už pro skvěle přehrávající herce, velmi amatérsky vyhlížející kulisy nebo pro šílený příběh. Věru velmi zábavné. Bohužel to nebyl skutečný záměr tvůrců ani filmu samotného…

Raul Julia, JCvD

Tuhle hrůzu nemohl zachránit ani zadeček Kylie Minogue, ani chudák představitel Gomeze Addamse, hlavy nejpodivnější americké rodiny, i když to bohužel byla jeho poslední filmová role.

Raul Julia, JCvD

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1994

Délka: 97 minut

Původní název: Street Fighter / Street Fighter: The Battle for Shadaloo / Street Fighter: The Movie / Street Fighter: The Ultimate Battle

Světová premiéra: 23. prosince 1994 – USA

Premiéra v kinech ČR: 13. dubna 1995

Režie: Steven E. de Souza

Scénář: Steven E. de Souza

Produkce: Jun Aida, Jeri Barchilon, Sasha Harari, Grant Hill, Kenichi Imai, Hiroshi Nozaki, Edward R. Pressman, Akio Sakai, Kenzo Tsujimoto, Tim Zinnemann

Hudba: Graeme Revell

Kamera: William A. Fraker

Společnost: Capcom Entertainment

Natáčeno: Bangkok, Thajsko / Gold Coast, Queensland, Austrálie / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Jean-Claude Van Damme (plukovník William F. Guile), Raul Julia (generál M. Bison), Ming-Na ‚Wen‘ (Chun-Li Zangová), Damian Chapa (Ken Masters), Kylie Minogue (poručík Cammy), Simon Callow (důstojník A.N.), Roshan Seth (Dr. Dhalsim), Wes Studi (Victor Sagat), Byron Mann (Ryu Hoshi), Grand L. Bush (Balrog), Peter Navy Tuiasosopo (E. Honda), Jay Tavare (Vega), Andrew Bryniarski (Zangief), Gregg Rainwater (T. Hawk), Miguel A. Núñez Jr. (Dee Jay), Robert Mammone (Carlos Blanka), Kenya Sawada (kapitán Sawada), a další

Alternativní obal

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný