Blue Sky Film – Zlost

Pokud na svých stránkách Blue Sky Film dosud pečlivě oznamoval vydavatelské plány a ke každému filmu zveřejňoval dostačující informace včetně rozsáhlých fotogalerií, pak to v tuto chvíli vypadá, jako kdyby byl červenec posledním měsícem, kdy se tak stalo. Sekce Připravujeme je zcela prázdná (což se do zveřejnění tohoto textu mohlo změnit, ale nezměnilo). Všichni ale očekáváme, že ve čtvrtek 6. srpna 2009 se za 49,- Kč dočkáme filmu s názvem Zlost.

  

Domácí zdroje jsou opět velmi skoupé. Mělo by se jednat o „špinavou" detektivku, kde hlavní hrdina, tvrdohlavý policajt Walker, řeší sérii brutálních vražd. Kromě toho se potýká se svou neúspěšnou léčbou, drogovými démony, chybějícími 40 kilogramy heroinu z policejní razie, gangstery a zkorumpovanými kolegy. Co nám o filmu sdělí vydavatel se nejspíš dozvíme až na pošetce.

Nepočetné domácí komentáře nejčastěji vzpomínají na herního Maxe Payna. Žánr noir, dlouhý baloňák, drsné hlášky. Všichni se tam stejně nakonec postřílí a všechno dopadne jinak než jak se zdálo a je hotovo…

 

A díky kolegovi Pavlovi M. máme k dispozici českou verzi obalu i oficiální text, takže tady je:

 

Po smrti své manželky se Max Walker uzavře sám do sebe, začíná pít a přestává se zajímat o okolní svět. Proklíná boha za vše špatné, co ho v životě potkalo. Jediná věc, která ho ještě drží na nohou, je jeho práce u policie.

 

Při policejním zátahu se ztratí 40 kg heroinu a Walkerovi kolegové, kteří se snaží vyřešit tento případ, jsou jeden po druhém zabíjeni. Hlavním podezřelým se stává Max Walker.

 

Následuje série náhlých zvratů, ve kterých se pravda mění na kompromis, podrazy se množí a přátelé na sebe míří navzájem. Žádný policajt si není jistý životem, dokud nezůstane jen jeden muž a dokud nebude pravda odhalena.

 

Obal zahraničního vydání

Žánr: Drama / Krimi / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 98 minut

Původní název: Vice

Premiéra v kinech ČR: 21. září 2006

Režie: Raul Inglis

Scénář: Raul Inglis

Produkce: Daryl Hannah, Matthew Robert Kelly, Michael Madsen, Ian R. Smith, Michael Tan, Graham R. Taylor

Hudba: Cliff Martinez

Kamera: Andrzej Sekula

Společnost: Arcview Entertainment / Stage 18 Pictures

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Michael Madsen (Max Walker), Daryl Hannah (Salt), Mykelti Williamson (Sampson), Mark Boone Junior (Bugsby), Kurupt( TJ Greene), John Cassini (Travalino), Nicholas Lea (Jenkins), Aaron Pearl (Chambers), Matthew Robert Kelly (Zelco), Peter LaCroix (Coburg), Emy Aneke (Darius), Betty Linde (Mom), Justine Warrington (Hooker), Martin Cummins (agent Arnaud), Frank Cassini (agent Linder), Darcy Laurie (Spoonie), Brenda Crichlow (Jackie), Vanesa Tomasino (Paula), Donny James Lucas (Milo), Sean Owen Roberts (Junkie), Brenda Matthews (Heather), Lynda Boyd (Madame), Alberta Mayne (Chris), a další

 

Alternativní obal zahraničního vydání

Předpokládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: ? žádný