Terran – C.K. dezertéři

Tuhle jsem zase bloudil po Zóně a dumal nad dostupnými zdroji. Tedy, ne že bych byl nějaký Stalker, jen jsem přemýšlel, jak to přijde, že někdo ty informace má a někdo musí lovit, hledat, opisovat. No prostě jsem tam našel, že ve středu 15. července 2009 by pulty za 49,- Kč počase měl obohatit další titul pod hlavičkou vydavatelství Terran, konkrétně by se mělo jednat o polský film C.K. dezertéři. Vyšlo až 22. července 2009.

 

  

Komedie z první světové války podle románu Kazimierze Sejdy, jakási polská obdoba Haškova Dobrého vojáka Švejka.

 

 

Rok 1918. Malá posádka kdesi v Maďarsku. Do ní přichází nový zástupce velitele, oberleutnant von Nogay, fanatik a formalista. Jeho úkolem je přeměnit mnohonárodní všehochuť odvedenců na disciplinovanou armádu C.K. Monarchie. Problémy mu působí především mladý Polák Jan Kaniowski, zvaný Kania. Ten se navíc spolu s přáteli chystá k útěku.

 

 

Žánr: Dobrodružný / Komedie / Válečný

Země původu: Polsko

Rok vzniku: 1986

Délka: 155 minut

Původní název: C.K. dezerterzy

Světová premiéra: 22. září 1986

Režie: Janusz Majewski, polský dabing – Zofia Dybowska-Aleksandrowicz

Námět: Kazimierz Sejda

Scénář: Janusz Majewski, Pavel Hajný

Produkce: Král Zygmunt, István Foqarasi

Hudba: Kalina Jędrusik, György Selmeczi

Kamera: Witold Adamek

Společnost: Mafilm / Zespol Filmowy "Zodiak"

Natáčeno: Modlin, Polsko

 

 

 

Hrají: Marek Kondrat (Kania), Zoltán Bezerédy, dabing Jerzy Bończak (Benedek), Wiktor Zborowski (Haber), Jacek Sas-Uhrynowski (Baldini), Róbert Koltai, dabing Andrzej Gawroński (Chudej), Wojciech Pokora (von Nogay), Anna Gronostaj (Mitzi), Kalina Jędrusik (madame Elli), Marzena Trybała (milenka von Nogaye), Krzysztof Kowalewski (velitel jednotky), Zbigniew Zapasiewicz (kapitán Wagner), Janusz Bukowski (kaprál Ulmbach), Stefan Friedman (fotograf Puc), Leon Niemczyk (velitel četníků), Jan Jurewicz (voják), Josef Abrhám (seržant Zajíček), Leon Niemczyk (četník), Anna Majcher (dívka), Olgierd Łukaszewicz (dezertér), Edward Dziewoński (lékař), Janusz Bukowski (Ulmmbach), Maria Gładkowska (sestra PCK), Lech Ordon (feldvébl v nevěstinci), Leonard Andrzejewski (seržant), a další

 

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk:

Titulky:

Obraz:

Bonus: