Blesk – Kdopak to mluví 3

V pátek 7. srpna 2009 se za 49,- Kč s logem deníku Blesk dočkáme i posledního dílu trilogie Kdopak to mluví 3. Děti už povyrostly, bylo třeba najít nějakou další „zápletku". Zatímco v prvním díle to byly komentáře Mollina právě narozeného Mikeyeho a ve druhém se přidaly ještě poznámky jeho sestřičky Julie, tentokrát se o komentář stará dvojice psů.

  

James a Mollie Ubriacovi žijí v malém domku. Mikey má šest let jeho sestřička Julie pět. Zatímco James získal práci osobního pilota atraktivní Samanthy D´Bonne, šéfky mezinárodní kosmetické firmy a Mollie přišla o práci v účtárně. Julie místo panenek obdivuje basketbalisty a sní o tom, že hraje se slavným Charlesem Barkleyem. Mikey si toužebně přeje psa. Blíží se vánoce a James s Molly úspěšně vzdorují přání svých potomků. Nakonec ovšem dětské slzičky vykonávají své a v rodině se sejdou psi hned dva.

 

James se tedy rozhodne, že Mikeymu udělá radost a zajde s ním do psího útulku, aby si vybral psa. Chlapec si vybere Rockse, který má být právě utracen a vrátí se s ním domů, kde je čeká překvapení. Samantha, která se pokouší Jamese nenápadně svádět, daruje rodině královského pudla, psí dámu Daphne. Manželé se dohodnou, že jednoho ze psů dají pryč, kterého, to rozhodne čas.

 

A psi, protože jsou to správní členové rodiny, pochopitelně mluví. Často a rádi. Daphne, jejíž šatník je pestřejší a luxusnější než Molliin, zákonitě hluboce pohrdá svým psím kolegou Rocksem, který celý život strávil na ulici, živil se na smetištích a přespával pod mosty. Myslí si, že je to otrapa a jedná s ním jako s otrapou. Rocks s Daphne svádí lítý boj o místo v rodině. Podvraťákovi Rocksovi sice chybí vychování čistokrevné Daphne, ale zase má lásku Mikeyho. A zatímco na psí linii se vztahy urovnávají jen velmi zvolna, v linii lidské se ke střetu pomalu schyluje.

Samantha neustává v pokusech svést Jamese, ten má však oči pouze pro rodinu. Zatímco Mollie, která teď pracuje jako taxikářka, si začíná uvědomovat, jaké nebezpečí jí hrozí od manželovy nadřízené. Pojala totiž temné podezření, že mezi Jamesem a jeho bohatou a pohlednou šéfovou je něco víc, než jen nudný služební vztah. Pravda je, že Jamese podezřívala neprávem, ale úmysly zbohatlické podnikatelky odhadla víc než přesně. Není se pak co divit, že když je James na Štědrý den odvolán na nutnou služební cestu, probudí s v ní nejhlubší nedůvěra… Šéfka si totiž Jamese vyžádala na důležitou "pracovní schůzku" v horské chatě svého šéfa Contiho.

Když Mollie zjistí, že Conti je na Bahamách, vezme děti, psy a dárky a rozjede se do hor, kde se Samatha zatím bezvýsledně pokouší svést Jamese. Mollie ve vánici sjede ze silnice a rodinu začne ohrožovat hladový vlk. Rocks ho zažene na útěk a vydá se hledat Jamese. Také Daphne spěchá pro pomoc a přivede lesníky, kteří sklíčenou Mollie i s dětmi a zvířaty vezmou k sobě na nedalekou stanici…

 

Herci jsou sice stejní, režisér je nový a „gradace" kvality je jasná:

Je mnohem přínosnější jít ze svým psem na procházku, než trávit čas před televizí s tímto dílkem. Jak se mohli Travolta s DeVitem něčeho takového dopustit, nechápu…

 

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 97 minut

Původní název: Look Who´s Talking Now

Světová premiéra: 5. listopadu 1993 – USA

Režie: Tom Ropelewski

Námět: Amy Heckerling

Scénář: Tom Ropelewski, Leslie Dixon

Produkce: Rebecca Batt, Fitch Cady, Leslie Dixon, Amy Heckerling, Jonathan D. Krane

Hudba: William Ross

Kamera: Oliver Stapleton

Společnost: TriStar Pictures

Natáčeno: Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: John Travolta (James Ubriacco), Kirstie Alley (Mollie Ubriaccová), David Gallagher (Mikey Ubriacco), Tabitha Lupien (Julie Ubriaccová), Lysette Anthony (Samantha), Olympia Dukakis (Rosie), Danny DeVito (hlas Rockse), Diane Keaton (hlas Daphne), George Segal (Albert), Charles Barkley (sám sebe), John Stocker (Sol), Elizabeth Leslie (Ruthie), a další

Předpokládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: ? žádný