DVD HIT – Hrozba z nebe

Na úterý 11. srpna 2009 je v edici DVD HIT ohlášen další televizní katastrofický film s logem Aha! Hrozba z nebe za obvyklých 49,- Kč. Máte rádi letní bouřku? Po zhlédnutí filmu vás bude děsit.

 

Obyvatelé Bell Point v Oregonu jsou vyděšeni nedávnou vlnou děsivých bouří, která obrátila v městečku život naruby. V okolí vznikly desítky ničivých požárů. Došlo k výpadkům proudu. Některé silnice byly zničeny. Město je odříznuto od světa. Lidé jsou vyděšeni. Panika narůstá. Výzkumníci i vysocí úředníci jsou vzniklou situací zmateni.

 

Všichni jen vědí, že se musí něco stát, než panika ve městě překročí míru únosnosti. Valerie Landisová, pracovnice universitního výzkumu, specialistka na lokální bouře, během svého výzkumu zjistila, že počasí je ovlivněno slunečnými skvrnami. Zjistí, že tyto světelné útoky se sloučí v jednu velkou ničící katastrofu…

 

Spolu s manželem vymyslí plán, jak vytvořit masivní elektromagnetickou vlnu, která, alespoň prozatímně, změní polaritu na zemském povrchu a tím odvrátí bouři. Poté, co veškeré úřady prohlásí jejich plán za příliš riskantní a zakáží veškerou další činnost v tomto směru, musí vzít Valeriina rodina vzít vše na svá bedra a ochránit lidstvo od hrozby z nebe.

 

Žánr: Katastrofický

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2003

Délka: 94 minut

Původní název: Lightning: Bolts of Destruction

Světová premiéra: 8. listopad 2003 – USA

Režie: Brenton Spencer

Scénář: Jeff Phillips

Produkce: Rose Collins, Deboragh Gabler, Stephen Harmaty

Hudba: Tim Jones

Kamera: Les Erskine

Společnost: Legacy Filmworks

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Joanna Pacula (Dr. Valery Landisová), Nick Mancuso (generál Fields), Ken Tremblett (Mark Landis), Ellen Dubin (Gail), Crystal Buble (Susan), Noel Fisher (Jeremy Landis), Philip Granger (Dr. Orin Samuels), Kimberly Hawthorne, Malcolm Stewart, Matthew Walker, a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailery