Blesk – Schůzka naslepo

Pokud by vám snad nestačilo Rande naslepo v podání Aha!, pak máte možnost volby. Blesk na stejný den, tj. středu 12. srpna 2009, ohlásil film Schůzka naslepo, za 49,- Kč. Taková schůzka může být značně riskantní, zejména pokud si špatně vyložíte dobře míněné rady.

  

Bláznivá americká komedie z dílny slavného tvůrce cyklu o Růžovém panterovi, Blakea Edwardse. Natočil ji v roce 1987 a do hlavních rolí obsadil Kim Basinger a Bruce Willise. Komedie plná vtipných dialogů a komických situací je zcela v charakteristickém režisérově rukopisu, včetně jeho oblíbených pádů do bazénu a bláznivých automobilových honiček. Tvůrce namíchal svůj komediální koktejl z lákavé směsi nadsázky, romantiky a kýče natolik zdařile, že ve Spojených Státech vydělal v prvních třech týdnech po svém uvedení jednadvacet milionů dolarů.

 

Walter Davis je sice pilný, ale poněkud smolařský úředník, kterému nadřízení příliš nevěří. Chystá se důležitá obchodní akce spojená s večírkem, který pořádá zámožný zákazník, Japonec Yakamoto. Všichni jsou varováni, že si zákazník potrpí na tradice a ředitel se netají pochybami, zda Walter dokáže společnost dostatečně reprezentovat a zda si dokáže na večer opatřit dostatečně reprezentativní partnerku. Walter požádá o pomoc svého bratra Teda, který mu představí a dohodí Nadiu Gates, sestřenici své manželky. Švagrová ho ovšem varuje, že Nadia trpí alergií na alkohol, která se projevuje naprostou ztrátou kontroly. Walter je přesvědčen, že vše zvládne a krásná Nadia ho navíc na první pohled okouzlí.

 

Cestou na večírek se však Walter zastaví v nahrávacím studiu, kde kdysi hrával na kytaru, a protože zapomene na varování, nabídne dívce šampaňské. Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Zpočátku se slibně vypadající ztráta kontroly, která se projevuje vášnivými polibky, se však po příchodu na večírek velmi rychle mění v tornádo, které se během krátké chvíle postará nejen o zničení několika obleků a výzdoby, ale také o zhroucení tradičních vztahů v manželství pana Yakamoty, když jeho ženu poučí o jejích právech, pokud jde o manželství i majetek.

 

Walter dostane okamžitou výpověď, ale tím noční jízda zdaleka nekončí. Když veze dívku domů, začne je pronásledovat její bývalý přítel David, zuřivý žárlivec. Walter se mu pokusí ujet, postupně se však dostává do řady sporů s pankáči, s policií a zloději, kteří mu rozeberou auto. Nakonec skončí na večírku pořádaném dívčinými přáteli, kde se dívce pomstí a doslova zdemoluje dům hostitelů. Opilý ohrožuje Davida, je zatčen a čeká ho soud.

 

Protože jeho situace není příliš nadějná, potřebuje velmi schopného právníka a tím nejlepším v okolí je bohužel – jen David. Ten přijme, ale jen pod podmínkou, že se za něj Nadia provdá. Soudu ještě ke všemu předsedá Davidův otec – ale skutečně se mu podaří Waltera osvobodit. Nadia musí splnit svůj slib, i když nemiluje Davida, ale Waltera. Ten se rozhodne o svou milou bojovat Což takhle jako svatební dat bonboniéra s koňakem?

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1987

Délka: 95 minut

Původní název: Blind Date

Světová premiéra: 24. března 1987 – USA

Režie: Blake Edwards

Scénář: Dale Launer

Produkce: Tony Adams, Trish Caroselli, Gary Hendler, Jonathan D. Krane, David Permut

Hudba: Henry Mancini

Kamera: Harry Stradling Jr.

Společnost: TriStar Pictures / Delphi V Productions / ML Delphi Premier Productions

Natáčeno: Culver City, Kalifornie, USA / Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Point Lobos State Reserve, Kalifornie, USA / Yamashiro Restaurant – 1999 N. Sycamore Avenue, Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Kim Basinger (Nadia Gatesová), Bruce Willis (Walter Davis), John Larroquette (David Bedford), William Daniels (soudce Harold Bedford), George Coe (Harry Gruen), Mark Blum (Denny Gordon), Phil Hartman (Ted Davis), Stephanie Faracy (Susie Davisová), Alice Hirson (Muriel Bedfordová), Graham Stark (Jordan the Butler), Joyce Van Patten (matka Nadi), Jeannie Elias (Walterova sekretářka), Sacerdo Tanney (ministr), Georgann Johnson (paní Gruenová), Sab Shimono (pan Yakamoto), Momo Yashima (paní Yakamotová), Armin Shimerman (Francouz), a další

 

Alternativní obal

Předpokládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný