Vapet vás baví – Lov na boháče

Ve čtvrtek 13. srpna 2009 nabídne Vapet v edici Vás baví komedii Lov na boháče za 48,- Kč (dosavadní překlad názvu Nejsem na prodej). Audrey Tautou v roli dívky, která se obyčejně scházela s muži a především jejich penězi. Až jednou potkala muže bez peněz, ale s velkým srdcem…

Irene randí jen s bohatými muži. Má ráda dárky a luxus a je kvůli tomu ochotná překousnout i to, že její nápadníci nejsou zrovna nejmladší, ani to nejsou bůhvíjací fešáci. Jenže pak potká Jeana. Zdá se, že tentokrát to bude jiné. Žádný pupkatý páprda, ale dobře vypadající mladý muž. Bohatý samozřejmě. Po koktejlové smršti se s Jeanem zaplete, což má za následek, že ji pustí k vodě její současný milenec, se kterým byla svatba na spadnutí.

Ale co, půjde za Jeanem a vysvětlí mu, že kvůli němu všechno opustila a chce být jen s ním. Jenže teď přichází chvíle, kdy se Irene dovídá, že Jean je jen obyčejný hotelový barman. Irene má vztek, že jí Jean zničil život, ale ještě větší vztek má sama na sebe, že k němu něco cítí. Brzy zjistí, že Jean jí život nezničil, ale naopak zachránil. Protože co by byl život bez lásky?

 

A z jiného zdroje:

Ústřední postavy filmu patří do dvou protikladných světů. Irene se nechává vydržovat bohatými milenci, má ráda luxusní restaurace, drahé šaty a značkové šperky. Naopak Jean je obyčejný hotelový barman, kterého druzí spíše využívají, protože je hodný a bezelstný. Do Irene se okamžitě zamiluje. Ta ho pochopitelně odmítá, protože nesplňuje požadavky štědrého sponzora. Aby se jí přiblížil, rozhodne se Jean sdílet podobnou zkušenost: nechá se vydržovat bohatou dámou.

 

Tím oba protagonisté naleznou nejen společné téma, ale hlavně prostor a čas pro vzájemné poznávání. Netřeba dodávat, že také Irene se postupně do Jeana zamiluje a její lásku k penězům nahradí láska k člověku.

Tato francouzská komedie má jako každá správná pohádka pro dospělé jasné poselství: láska je nad zlato a nedá se koupit za žádné peníze. Filmu dominují brilantní herecké výkony obou hlavních představitelů.

 

A doplňme citaci:

Nejhezčí na tomto filmu je jednoznačně Audrey Tautou, už dlouho si nepamatuji film, kde by z nějaké herečky sršelo tolik sexappealu…

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2006

Délka: 102 minut

Původní název: Hors De Prix / Priceless

Světová premiéra: 18. listopadu 2006 – Francie (Arras Film Festival)

Režie: Pierre Salvadori

Scénář: Benoît Graffin, Pierre Salvadori, John Kaylin

Produkce: Philippe Martin

Hudba: Camille Bazbaz

Kamera: Gilles Henry

Společnost: France 2 Cinéma / France 3 Cinéma / Tovo Films / Canal+ / Les Films Pelléas / TPS Star / Wild Bunch

Natáčeno: Francie / Monte Carlo, Monako

Hrají: Audrey Tautou (Irène Mercierová), Gad Elmaleh (Jean Simon), Marie-Christine Adam (Madeleine), Vernon Dobtcheff (Jacques), Jacques Spiesser (Gilles), Annelise Hesme (Agnes), Charlotte Vermeil (dáma s čivavou), Claudine Baschet (dáma s dogou), Laurent Claret (majitel baru Biarritz), Jean de Coninck (zákazník s doutníkem), Blandine Pélissier (služka), Philippe Vendan-Borin (číšník v restauraci Biarritz), Bernard Bourdeau (Jeanův kolega v Biarritzu), Didier Brice (François), a další

Předpokládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: žádný