Vapet dětem – Kniha džunglí: Mauglí a Balú

Pokud vám minulá verze příběhu chlapce z džungle přišla nevyhovující, můžete v sobotu 15. srpna 2009 za 48,- Kč opět od Vapetu s edicí Dětem podniknout nový pokus. V plánu je Kniha džunglí – Mauglí a Balú.

  

Malý (sotva desetiletý) Mauglí žije v džungli, kde má mnoho přátel. Mluví totiž řečí divokých zvířat, která ho vzala mezi sebe, jako by byl jedním z nich. Před kým se ale Mauglí musí mít na pozoru, jsou lstivé opice. Jenže teď se zdá, že Mauglímu přibyli další nepřátelé, a těmi jsou lidé.

 

Na útěku před dvěma zlými opičáky není dostatečně opatrný a tak ho zahlédne Harrison, který pracuje jako zvěd pro majitele cirkusu P. T. Barnuma. Divoký vlčí chlapec by byl skvělá atrakce. Rozhodnou se ho tedy se svými poskoky polapit.

Největší nebezpečí ale Mauglímu hrozí od jeho vlastního strýce, bohatého a zlého chlapíka Buldea, který se bojí, že by mohl přijít o velké dědictví. Proto se rozhodne s cirkusáky spolupracovat, i když má s Mauglím vlastní plány. Chce ho totiž zabít, aby se tak zbavil nebezpečí, že by ho Mauglí mohl připravit o velké bohatství, které po sobě jeho otec zanechal. V pátrání jim pomáhá děsivý Karait se svou cvičenou krajtou, která dokáže v indické džungli najít a sledovat každou kořist, kterou si její pán vybere.

 

Společně s nimi pátrá také dobrosrdečný šprýmař Chuchundra, jehož ochočená opice utekla do džungle s Mauglím. Pronásledovatelé nakonec zaženou Mauglího do hrozivého ztraceného města obydleného opicemi, kterým vládne král Murphy. Ten se stane jeho neobvyklým spojencem v boji proti zlým pronásledovatelům, stejně jako jeho zvířecí přátelé Baghíra a Balů, kteří mu přispěchali na pomoc.

 

Komentáře jsou trochu dost rozporné – někdo tvrdí, že jde o pokračování hrané verze z produkce Disneyho studia, někdo že jde o prequel. Někdo popisuje zcela odlišný děj a najdou se i hlasy, že v úvodu zmíněná verze je mnohem lepší než tato. Tak si vyberte…

 

Žánr: Rodinný / Dobrodružný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 86 minut

Původní název: The Second Jungle Book: Mowgli & Baloo

Světová premiéra: 16. května 1997 – USA

Premiéra v kinech ČR: 20. února 2003

Režie: Duncan McLachlan

Námět: Rudyard Kipling

Scénář: Matthew Horton, Bayard Johnson

Produkce: Tony Brewster, Andrea Buck, Chris Chrisafis, Mark Damon, Stephen Monas, Raju Patel, Sharad Patel, Viju Patel, Chandran Rutnam, Peter Shepherd, Mohammed Yusef

Hudba: John Scott

Kamera: Adolfo Bartoli

Společnost: MDP Worldwide / TriStar Pictures

Natáčeno: Kandy Mountain, Srí Lanka

Hrají: Gulshan Grover (Buldeo), Jamie Williams (Mauglí), Bill Campbell (Harrison), Roddy McDowall (král Murphy), David Paul Francis (Chuchundra), Dyrk Ashton (Karait), Cornelia Hayes O’Herlihy (Emily Reeceová), B. J. Hogg (plukovník Reece), Amy Robbins (Molly Wardová), Hal Fowler (kapitán Ward), Simon Barker (úředník ve vlaku), Sunil Hettiarachchi (muž s rikšou), Albert Moses (průvodčí), a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3  

Bonus: žádný