ABCD Video – Nejkrásnější místa světa 11 – Rakousko

Dva týdny utekly jako voda, a máme tu další, již jedenácté pokračování cestopisného seriálu Nejkrásnější místa světa vydavatelství ABCD video. Tentokrát se podíváme k našim sousedům do Rakouska. Disk vyšel se středu 12. srpna 2009 za cenu 49,- Kč.

Filmová návštěva Rakouska začíná ve Vídni. Místem, kde probíhaly dějiny je Karlsplatz a nejkrásnějším barokním kostelem Vídně je Karlskirche. Nejrušnější částí města je Graben, na jehož konci se nachází katedrála Stephansdom. Budova vídeňské Opery je místem mnoha společenských událostí. Ve filmu uvidíte nejen bulvár Ringstrasse, Stadtpark, Burgtheater, ale i sídlo prezidenta – císařský palác Hofburg. Zámek Schönbrunn býval letním sídlem Habsburků. Samozřejmě, že navštívíte Naschmarkt i slavný Práter. Na jih od Vídně leží středověké cisterciácké opatství Heiligenkreuz. Podél jezera Neusiedl See se dostanete do Burgenlandska. Riegersburg je hraniční pevností východního Štýrska a Štýrský Hradec druhé nejdůležitější město Rakouska. Korutany jsou domovem velikánů Mahlera a Brahmse a městečko Velden oblíbeným letoviskem aristokracie a Bad Gastein nejznámější termální lázně Rakouska. V Tyrolsku poznáte život na venkově a cestou na Grossglockner se necháte unášet nádherou rakouských Alp. Insbruck je hlavním městem Tyrolska, Bregenz Vorarlberska a Salzburg místem mnoha hudebních festivalů …  

  

Kapitoly:

01. Vídeň

02. Heiligenkreuz

03. Jezero Neusiedl

04. Riegersburg

05. Graz – Štýrský Hradec

06. Korutany

07. Bad Gastein

08. Tyrolsko

09. Innsbruck

10. Bregenz

11. Salzburg

12. Dunaj

 

Jedná se o multimediální DVD, tzn. že součástí filmu je několik stran užitečných informací o dané destinaci, které se spouštějí na každém počítači vybaveném DVD mechanikou.

Bonusy – ukázky z DVD:

01. Paříž

02. Egypt

03. Nakladatelství JOTA

04. Aljaška – Duch Divočiny

05. Erupce Sv. Heleny

06. Kaňon Zion – Poklady bohů

07. Medvědi

08. Nejkrásnější místa

09. Pacifický ohnivý kruh

10. Pátrání po velkém žralokovi

11. Solarmax

12. Tropický deštný prales

13. Nádherný Sever

14. Afrika – Serengeti

15. Vlci

16. Ztracený svět

Zadní strana 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: DD 2.0 česky

Titulky: žádné

Délka: 56 minut + 25 minut bonusy

Obraz: barevný 4:3

Typ DVD: DVD 5