Filmag válka film – Invaze do Afriky

V úterý 18. srpna 2009 v edici Válka film Filmag vydává další příspěvek z oblasti bojů v písku Invaze do Afriky za 45,- Kč. Zoufalá mise proti Rommelově armádě.

Egypt, Marsa Matruh, 21. června 1942. Obrněné jednotky Říše pod vedením generála Erwina Rommela se po rozbití zoufalého odboje v Tobruku šíří na území Egypta. Zbytky 8. britské armády, odříznuté od svých oddílů, se izolovaně, nebo ve skupinách pomalu posunují a snaží se zmatenými cestami dostat za každou cenu ke své základní armádě, směřující do Alexandrie. Právě na toto pouštní komando, složené z nejrůznějších typů charakterů, nyní čekají nejen nástrahy vyprahlé pouště, ale také několikanásobná převaha fašistických nepřátel.

 

Alternativní zahraniční obal

Žánr: Válečný

Země původu: Itálie / Egypt

Rok vzniku: 1970

Délka: 103 minut

Původní název: I Sette di Marsa Matruh / La Lunga Notte dei Disertori

Světová premiéra: 13. března 1970

Režie: Mario Siciliano

Scénář: Piero Regnoli aka Dean Craig, Mario Siciliano

Produkce: Piero Regnoli, Mario Siciliano

Hudba: Stelvio Cipriani

Kamera: Gino Santini

Společnost: Metheus Film

Hrají: Ivan Rassimov (plukovník Crossland), Monica Strebel (Ann Coranová), Kirk Morris (Liam McGregor), Marcella Michelangeli (Martha Vaughanová), Aldo Bufi Landi (kapitán Robert Leighton), Giuseppe Castellano (seržant Kerr), Jessy Maxwell (Karl Meyer), Paola Natale, Attilio Severini, Joanna Sanders (Liz Jordanová), Youssef Chaban (Jusef), a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný