Reflex – Oceány 3

S dalším týdnem je tu další díl seriálu BBC, vydávaného za podpory týdeníku Reflex. Ve čtvrtek 13. srpna 2009 za 49,- Kč můžeme pořídit DVD Oceány 3. Disk obsahuje další dva díly – Indický oceán a Indický oceán-pobřežní vody. Bohatství tropických vod. Objevte tajemství světů pod vodou. Průvodcem podmořským světem je opět Philippe Cousteau, což je informace spíše pro televizní pamětníky.

Spolu s týmem vědců a dobrodruhů se vydejte na fascinující cestu přes světové oceány. Tento seriál vám představí jedinečný svět podmořskými vlnami, od ledem pokrytého Severního ledového oceánu až k hluboko ponořeným jeskyním u Mallorcy. Jedna z nejrozsáhlejších a současně nejméně prozkoumaných oblastí planety – to jsou oceány!  Poznejte svět podmořských hlubin…

5. díl: Indický oceán (50:45 minut)

Výběr kapitol 5. dílu

Indický oceán nabízí vzdálené světy pod vodou, plné zvláštních stvoření, a úžasné korálové útesy. Rejnoci a tajuplná „mořská kráva“, moroň, jsou jedinečnými obyvateli teplých vod. V Indickém oceánu se také nachází unikátní místo, kde jsou prováděny pokusy o nápravu poničených korálových útesů.

Indický oceán

6. díl: Indický oceán – pobřežní vody (50:19 minut)

Výběr kapitol 6. dílu

Na pobřeží se střetává mocná síla Indického oceánu s kontinentem a jeho vliv může vést až k přírodním katastrofám. Nacházejí se tu zbytky středověkých vesnic, pohlcené mořem při cyklonech. V pobřežních vodách se zdržují také další výjimeční živočichové – mořští koníci a největší ryba v moři, žralok velrybí.

Indický oceán - Pobřežní vody

Žánr: Přírodovědný dokument

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2008

Délka: 100 minut

Původní název: Oceans:

Režie: Penny Allen

Produkce: Daniel Barry, Matthew Gyves, Matthew Dyas, Hannah Robson, Milla Harrison, Penny Allen

Vedoucí výroby: Anne Laking

Producent série: Helen Thomas

Supervize: Dr. Nic Flemming

Kamera: Scott Tibbles, Michael Pitts, Malcoml Ludgate, Luke Inman, Nick Fletcher, Ian Kellett

Společnost: BBC / 2 entertain / Discovery Channel

Vypravěč: Mark Halliley

Menu DVD

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný

Nastavení