DVD HIT – Návštěvníci 2

Dne 23. února 2009 v edici DVD HIT + vyšlo pokračování úspěšné francouzské komedie v hlavní roli s Jeanem Reno a Christianem Clavierem Návštěvníci 2 za 49,- Kč, občas uváděni s podtitulem V chodbách času. Úspěch předchozího filmu byl úžasný. Snímek v kinech zhlédlo více než osm milionů diváků a v roce 1998 byl navštěvovanější jen "Titanic". Režisér Poiré na speciálních efektech rozhodně nešetřil a také díky tomu činil celkový rozpočet 140 milionů francouzských franků. Tím se tato komedie stala jednou z nejdražších francouzských filmových produkcí všech dob.

Kronikáři píší do svých kronik 11. století a už si ostří brky, aby mohli zaznamenat významnou událost, která se kvapem blíží. Rytíř Godefroy de Montmirail se bude ženit s krásnou Frenegondou. Na hradě i v podhradí vrcholí přípravy, v předvečer svatby je však přeruší nevěstin otec strašlivou zprávou. Někdo odcizil rodinné klenoty a posvátnou relikvii Svatého Rolanda, kterou rodina přísně střežila. Relikvie totiž po celé generace zajišťovala v rodině plodnost žen. Nikdo netuší, kam se mohly cenné klenoty ztratit a pokud se nenajdou, je budoucnost rodu de Montmirail vážně ohrožena.

 

Godefroy musí klenoty získat zpět, jenže ty jsou na tom nejméně očekávaném místě. Zůstaly u jeho sluhy Jacquouilla la Fripouilla a Ginette v roce 1990. A to je od 11. století hodně daleko. Brány času se naštěstí ještě úplně nezavřely a tak pro statečného Godefroye existuje jediné řešení – aby se mohl oženit s krásnou Frenegondou a zajistit pokračování svého rodu, musí se vrátit do budoucnosti a najít nejen klenoty, ale také sluhu Jacquouilla.

 

Doprovázet ho velmi ochotně bude Jacquouillův prapotomek Jacquart, který omylem odcestoval do minulosti místo svého prapředka a cesta do budoucnosti je jediným řešením, jak by se mohl se zdravou kůží vypořádat se všemi problémy, které si stačil v minulosti nadrobit. Ať už jsou to rozhněvaní sedláci, vlci, mučení nebo smrt u kůlu na hořící hranici.

A tak začíná druhé kolo všemožných zmatků a potíží způsobených nejen rozdíly mezi životem ve století jedenáctém a dvacátém, ale také nečekanými záměnami osob. Nejenže Jacquouille jakoby z oka vypadl Jacquartovi, ale Godefroy se zase nesmírně podobá svému patnáct let pohřešovanému světáckému prapotomkovi Hubertovi de Montmirail, za kterého je tedy považován. Navíc právě on se svou hašteřivou manželkou Corou objeví pohřešovanou relikvii. A to je vskutku potíž.

 

Žánr: Komedie / Fantasy

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1998

Délka: 92 minut

Původní název: Les The Couloirs du temps: Les visiteurs 2 / Corridors of Time: The Visitors II

Světová premiéra: 11. února 1998 – Francie

Režie: Jean-Marie Poiré

Scénář: Christian Clavier, Jean-Marie Poiré

Produkce: Christian Clavier, Patrice Ledoux, Jean-Marie Poiré, Igor Sekulic, Alain Terzian

Hudba: Eric Levi

Kamera: Christophe Beaucarne

Společnost: Canal+ / Centre National de la Cinématographie / CineComic / Conseil Général de la Dordogne / France 3 Cinéma / Société des Etablissements L. Gaumont

Natáčeno: Château de Beynac, Beynac, Dordogne, Francie / Épinay, Eure, Francie

 

Menu DVD 

 

Hrají: Christian Clavier (Jacquouille la Fripouille/Jacques-Henri Jacquard/Prosper le Purineur/Jacouillet), Jean Reno (Godefroy le Hardi, vévoda de Montmirail), Muriel Robin (Frénégonde de Pouille/Béatrice de Montmirailová), Marie-Anne Chazel (Ginette la clocharde), Jean-Luc Caron (Ganelon), Patrick Burgel (Duc Fulbert), Eric Averlant (bratr Raoul), Armelle (Pétronille), Pierre Vial (Eusaebe/ Monsieur Ferdinand), Franck-Olivier Bonnet (Boniface), Philippe Morier-Genoud (bratr Ponce), Philippe Nahon, Christian Bujeau (Jean-Pierre), Olivier Claverie (lékař), Olga Sékulic (Hilda), Michèle Garcia (Madam Franginová), Mireille Franchino (Mariette), Jean-Paul Muel, Christian Pereira (kapitán Batardet), Didier Bénureau, a další

 

Výběr kapitol

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: trailery

Nastavení