DVD HIT – Starouši na plný plyn

Dalším příspěvkem dvojice Aha! a edice DVD HIT je na sobotu 22. srpna 2009 ohlášený film Starouši na plný plyn za 49,- Kč. Nezabíjíme lidi jen tak pro nic za nic, pro legraci… vše má svůj důvod.

Harald, gangster na částečný úvazek, je právě propuštěn z vězení, kde seděl za ozbrojené loupeže. Po několika letech se ocitá na svobodě s neřešitelným problémem v zádech. Mafiánovi Ratkovi dluží několik miliónů a neví, jak dluh splatit. Restaurace, která mu patří a o kterou se starali jeho dva přátelé, tolik peněz prostě nevydělává.

 

Vrací se ke svému pěstounovi Munkenovi. Ten má vážné zdravotní problémy. Musí na transplantaci, na kterou nemá žádné peníze. Lékaři mu dávají minimální šanci, proto Haralda poprosí o splnění posledního přání. Chce se setkat se synem Ludwigem, kterého už léta neviděl.

 

 

 

Jenže ten sedí na doživotí v nejpřísněji hlídané věznici za brutální vraždy mladých žen. Sliby se ale mají plnit. Vděčný Harald proto s přáteli vymyslí šílený plán. Vysekat Munkenova syna z vězení a spolu s ním sehnat peníze na operaci i dluh.

 

Na začátku je vyloupení banky. Na konci ukradené peníze a letadlo, které nikdo neumí řídit. Kam to tahle banda dotáhne? Skvělý plán se vymyká kontrole. Nic nejde podle jeho představ…

Film je druhým dílem komedie, uváděné pod názvem V Číně jedí psy, nicméně dějově onen první díl předchází.

 

Žánr: Komedie / Akční

Země původu: Dánsko

Rok vzniku: 2002

Délka: 94 minut

Původní název: Gamle mænd i nye biler / Old Men in New Cars: In China They Eat Dogs II

Světová premiéra: 12. července 2002 – Dánsko

Režie: Lasse Spang Olsen

Scénář: Anders Thomas Jensen

Produkce: Michael Obel, Michel Schønnemann

Hudba: George Keller

Kamera: Henrik Kristensen

Společnost: Thura Film

Natáčeno: Flyvestation Værløse, Værløse, Sjælland, Dánsko

 

 

 

Hrají: Kim Bodnia (Harald), Nikolaj Lie Kaas (Martin), Tomas Villum Jensen (Peter), Brian Patterson (Vuk), Torkel Petersson (Ludvig), Iben Hjejle (Mille), Jens Okking (Munken), Jacob Haugaard (Erling), Slavko Labovic (Ratko), Thomas Rode Andersen (Dan Hansen), Dorte Daugberg (Sygeplejerske), Anna-Britt Mathiasen (bankovní úřednice), Jacob Michelsen (bankovní úředník), Kristian Wasshede (portýr), a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 dánsky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: trailery