Blue Sky – Pod Moskvou

Ač firemní web v sekci Připravujeme stále mlčí, všichni ve čtvrtek 20. srpna 2009 očekáváme od Blue Sky vydání thrilleru Pod Moskvou za 49,- Kč.

Za Stalinovy éry bylo v Moskvě vybudováno přísně tajné „Metro 2" pro usnadnění činnosti a pohybu vysoce postavených členů a agentů KGB. Jde o systém podzemních chodeb, údajně ještě rozsáhlejších než moskevské metro.

 

Antropolog Sergej, zabývající se jeho výzkumem, záhadně zmizel. Owen vede záchranný tým a objevuje děsivou síť jeskyní a katakomb, skrývajících ještě děsivější pověsti o démonických bytostech žijících v podzemí města. Tým musí vyslechnout ty, se kterými se Sergej naposledy setkal – zoufalé existence, jež si vybraly život pod městem a jejich vůdce Andreje…

 

Oč stručnější je oficiální popis, o to výživnější jsou komentáře diváků:

To, že velká očekávání přináší většinou velká zklamání je známá věc, a proto jsem nic nečekal. Což bylo jedině dobře. Pod Moskvou má dohromady celkem dva solidní nápady, na nichž se neúspěšně snaží postavit devadesátiminutový příběh. Skupiny různě talentovaných herců neustále pobíhají po katakombách, což po patnácti minutách začne dost nudit.

 

Občas se tam sice někde objeví stíny, které mají ztvárňovat hledané démony, skoro celou dobu tam pobíhá rusky mluvící holčička, ale pro vytvoření napětí to bohužel nestačí. Příště si raději pustím večerníček.

 

Škoda, že je to horor, který nemá úvod, jádro, závěr, atmosféru ani pointu… Nebo mi asi něco uteklo.

Nevím, jak to dopadlo… Usnul jsem.

 

Žánr: Thriller / Horor / Akční / Mysteriozní

Země původu: USA / Španělsko / Velká Británie

Rok vzniku: 2006

Délka: 90 minut

Původní název: Moscow Zero

Světová premiéra: 18. listopadu 2006 – Francie (Arras Film Festival)

Režie: María Lidón

Scénář: Adela Ibañez

Produkce: Dolo Magan

Hudba: Javier Navarrete

Kamera: Ricardo Aronovich

Společnost: Valentia Pictures / Nephilim Producciones

Natáčeno: Carmona, Sevilla, Andalucía, Španělsko / Moskva, Rusko

Hrají: Vincent Gallo (Owen), Oksana Akinšina (Ljuba), Val Kilmer (Andrej), Sage Stallone (Vassilij), Joaquim de Almeida (Jurij), Rade Serbedzija (Sergej), Joss Ackland (Tolstoj), Alex O’Dogherty (Pavel), Julio Perillán (Alec Miller), Roman Shamko (Ksiel), Borja Romaniv (Asbeel), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 rusky/anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: ?

 

Obal původního vydání