Mediaway – Bollywoodské trháky 4 – Ankahee

Vydavatelství MediaWay v pátek 21. srpna 2009 za 49,- Kč hlásí další kousek z kolekce Bollywoodských trháků, film Ankahee.

Doktor Shekhar je několik let šťastně ženatý. Jednoho dne zavítá do jeho nemocnice vládnoucí Miss World a největší hvězda Bollywoodu, Kavya Krishna, s roztrženým zápěstím. Shekhar, stejně jako zbytek světa, se do překrásné Kavyi zamiluje na první pohled. Je mu slavné, ale osamělé ženy líto a začne jí pomáhat daleko nad rámec svých pracovních povinností.

 

 

 

I když se kolega lékař snaží zabránit nejhoršímu a varuje ho, o jejich vztahu si brzy šušká celé město a dostane se i do novin. Jeho žena Nandita a šestiletá dcerka Sheena, ani přátelé a práce se nové lásce nevyrovnají. Nandita se po přiznání manžela pokouší všemi způsoby zvrátit jeho city, ale Kavya je pro Shekhara nepřekonatelná, i když spíš než lásku by potřebovala psychiatra (zápěstí měla roztržené po pokusu o sebevraždu).

 

Film Ankahee je o pravdě, která zůstala mezi mužem, jeho ženou a dcerou nevyřčená a o lžích, které je třeba odkrýt.

 

Dle zahraničních zdrojů je příběh vyprávěn jako retrospektiva, když 16 let poté, co odešel od rodiny, Shekhar umírá na nevyléčitelnou nemoc a své dceři věnuje deník, v němž popsal všechny události, které ho vedly k takovému rozhodnutí.

 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Indie

Rok vzniku: 2006

Délka: 152 minut

Původní název: Ankahee / Hindsky: अनकही / Urdu: انکہی

Světová premiéra: 19. května 2006 – Indie, Velká Británie, USA

Režie: Vikram Bhatt

Scénář: Vikram Bhatt, Girish Dhamija, Yash-Vinay

Produkce: Bobbie Ghosh, Rangita Pritish Nandy

Hudba: Pritam Chakraborty

Kamera: Pravin Bhatt

Společnost: Pritish Nandy Communications

Natáčeno: Mumbai, Maharashtra, Indie

Hrají: Aftab Shivdasani (Dr. Shekhar Saxena), Amisha Patel (paní Nandita Saxenaová), Esha Deol (Kaavya Krishnaová), Amin Hajee (Dr. Kuna Mehta), Ashwini Khalsekar (paní Shilpa Mehtaová), Hrishitaa Bhatt (Sheena Saxenaová), Vikas Bhalla (Rohit Verma), Baby Khushi (Baby Sheenaová), Javed Rizvi Jarehavi (Raja, přítel Kaavyi), Deepak Qazir (Kaavyin manažer), Imran Hasny (Lawyer), Susheel Chabra (Prashant Gupta), a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 hindsky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný