North Video – Úderná síla – disk 4 – Letectvo

V pondělí 17. srpna 2009 se za 49,- Kč objevilo již 4. DVD nového pětidílného cyklu Strike Force – Air – Úderná síla – Letectvo. Unikátní svědectví o současnosti a budoucnosti amerických leteckých sil. Vydává North Video

Americká flotila 21. století.

Unikátní svědectví o současnosti a budoucnosti amerických leteckých sil.

V atraktivních kapitolách o historii a současnosti amerického vojenského letectví vám postupně představíme nejen stíhací letouny a bombardéry, ale především ty, kteří se na těchto unikátních strojích vydávali na speciální mise.

Každé z kolekce celkem pěti DVD je zaměřeno na zajímavé letouny své doby, ale i na příběhy, které jejich křídla psala na oblohu: první let F-22, zákaz drog na Florida Keys, letecké dny s jedinou létající B-29, "podlé" letadlo vnášející strach do srdcí nepřátel…

Tento ojedinělý pětidílný cyklus vás možná překvapí i hloubkou své lidskosti, zdánlivě skryté za supermoderním vybavením.

B-1B Lancer

Jeho zrod byl kontroverzní, ale když přišel čas svrhnout na vojenský cíl Bunker-buster (bombu, která je schopna prorazit do podzemního bunkru a tam vybuchnout, aniž by cokoliv nad zemí bylo vidět), splnil svůj úkol. Tento multifunkční bombardér dlouhého doletu je schopen nejen absolvovat mezikontinentální lety bez doplňování paliva, ale na místě určení ještě zničit sofistikovaná nepřátelská zařízení.

C-130 Herkules

C-130 Herkules zajišťuje největší část letecké přepravy mezi jednotlivými oblastmi a zeměmi. Letadlo je schopné startovat i z neupravených ploch a hraje hlavní roli i při transportu jednotek a vojenského materiálu do nepřátelských teritorií. Dnes poletíme s muži, kteří zásobovali bouří zničený Honduras.

Zadní strana

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Délka: 89:18 minut

Původní název: Strike Force – Air 

Údaje o DVD:

Zvuk: DD 2.0 česky, DD 2.0 anglicky

Titulky: české

Obraz: barevný 4:3

Bonus: Nenechte si ujít (trailery: Arizona Dream, Drsná magie, Ledová bouře, Muž, který plakal, Pevnost Saganne, Jak vykrást banku, Ponorka U-571, Probuď se, špione!, Rozhovory s mým zahradníkem, Smrt panen, Váha vody)