North Video – Zbytečné zločiny

V pátek 21. srpna 2009 očekáváme v obálce North Video vydání původem televizního filmu Zbytečné zločiny za 49,- Kč. V několika okresech řádí sexuální maniak a pravděpodobně i vrah dětí. Policie má sice podezření, ale v pátrání a zadržení zločince jí brání mnoho překážek…

Mizí mladé stopařky… Na silnicích řádí brutální sériový vrah. Je zdánlivě nepolapitelný. 

 

Na silnici jede velice rychle a riskantně auto, ze kterého se ozývá mužský hlas a dívčí smích. Po několika kilometrech najde majitel autodílny Fred tento vůz převrácený na střechu. Po chvíli z něj vylézá obtloustlý muž s nápadným prstenem a náramkem. Fred ze své dílny volá policii: dívka, která byla s podnapilým mužem ve voze, je sotva patnáctiletá a zjevně něčím nadopovaná.

 

Desátník Darryll Kettles právě vyslechl příběh hysterické matky, které se ztratil syn Richard. Žena se obává, že se mohl stát obětí vraha, který nedávno v okolí zabil jiného chlapce. Desátník se pak vydává na místo nehody, dívku dopraví do nemocnice, ale muži se podaří mezitím zmizet. Ještě předtím ale tvrdí, že dívka je narkomanka a on za její stav ani za nehodu nemůže.

 

Kettles brzy zjistí, že muž je Clifford Robert Olson, v minulosti stíhaný za sexuální přestupky a znásilnění. Doposud se mu ale dařilo spravedlnosti unikat pro nedostatek důkazů.

 

 

 

Vyšetřování se rozbíhá i v dalších okrscích, kde mizejí další mladí lidé. Desátník Kettles trvá na tom, že hlavním podezřelým je Olson, a stejný názor má i desátník Les Forsythe. Oba však narážejí na bariéru složité administrativní mašinerie.

 

Zadní strana obalu

Žánr: Thriller

Země původu: Kanada / Velká Británie

Rok vzniku: 2002

Délka: 92 minut

Původní název: The Investigation

Režie: Anne Wheeler

Scénář: Bruce M. Smith

Produkce: Jamie Brown, Wendy Hill-Tout, Michael Prupas, Bernard Zukerman

Hudba: Haim Frank Ilfman

Kamera: A. J. Vesak

Společnost: CTV Television Network / Muse Entertainment Enterprises / Studio Eight Productions / Voice Pictures

Natáčeno: Calgary, Alberta, Kanada

Hrají: Nicholas Lea (Les Forsythe), Reece Dinsdale (Teddy Boulder), Lochlyn Munro (Darryll Kettles), Paul Coeur (Olson), Michael Hogan (Ray), Duncan Fraser (George Karwaski), David Warner (superintendant Bruce Northorp), Shaun Johnston (seržant Sawyer), Coralie Cairns (Meryll), Michael St. John Smith (inspektor Linnehan), Hrothgar Mathews (Fred Coombs), Francis Damberger (Mosca), Joe Norman Shaw (Jack Crosbie), James Travis (Rick Harding), Rainer Kahl (Luke Baker), Jessica Knights (Kathy Sallow), Chris Kelly (Hugh), Royal Sproule (Fred), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus:  z naší nabídky (trailery – Zakázaná touha, Profesionálové, Faktor Psí, Riskantní plán, Královna meče)