DVD HIT+ – Tajemná vražda

V pondělí 24. srpna 2009 hlásí edice DVD HIT vydání thrilleru Tajemná vražda za 49,- Kč. Příliš mnoho podezřelých. Příliš mnoho tajností. Málo času… Dnes v noci nevěř nikomu!

Vražda. Mladý černoch na použité posteli s kulkou v hlavě. Přesný zásah. Všude plno krve a intimní přítmí. Co se stalo? Co donutilo mladou ženu střelit nebohého Isaaca Duperdea doprostřed čela?

Obviněna je nejlepší žalobkyně v zemi, Nora Timmerová. Kolegyně a zároveň milenka okresního prokurátora New Yorku Forda Colea. Tvrdí, že se tak stalo v sebeobraně, ale důkazy jsou nejednoznačné. Nora vypráví příběh o tom, jak Isaaca poznala v obchodě, kde si byla večer koupit CéDéčka. Zrovna pršelo a ona nemohla sehnat taxi. Po chvíli zastavilo auto a v něm on. Nabídl se, že ji odveze. Nora souhlasila a Isaac ji vysadil před domem.

 

Bylo to sice trochu divné, ale nic se nestalo a tak byla ráda, že jí svezl. Jenže od následujícího dne jí začal nechávat na záznamníku vzkazy v podobě písničky, která hrála v autě, když ji vezl domů. Nevěnovala tomu pozornost, ale pak přišla domů a on byl v jejím bytě. Vrhl se na ni a znásilnil ji. Nora ho pak v sebeobraně střelila.

Vše se zdá jasné… Až do chvíle, kdy se ve dveřích policejní stanice objeví Luther Pinks, který má na Isaakovu smrt jiný názor. Příběh byl podle něj úplně jinak. Je tedy Nora oběť, nebo chladnokrevný vrah?

 

Mrtvý před smrtí zanechal Coleovi vzkaz, ze kterého vyplývá, že v pět ráno se stane něco důležitého. Navíc se v případu objeví jméno vlivného mafiánského bosse Danny Loodena, kterého Cole už dlouho chce dostat za mříže. Danny Looden má prsty snad ve všem, co se ve městě pohne. Ale hlavně nidko neví, jak valstně vypadá. Je to žena, běloch, černoch?

 

Cole má čas do úsvitu, aby ho chytil. I pro zkušeného prokurátora je problém určit, kdo lže a kdo mluví pravdu. A poznat, oč vlastně v případě jde.. Čeká ho hodně dlouhá noc, během níž musí zjistit pravdu. Ve hře je čest a hlavně jeho budoucí kandidatura na starostu města. Ráno se blíží. Ne každý se toho rána dožije…

I když se najdou i kritické hlasy, diváci vesměs zažili příjemné překvapení:

Nenápadný film prakticky neznámého režiséra a scénáristy Wayne Beacha, leč s výborně vystavěnou story a scénářem. Komplikované tak, že když si člověk odskočí na záchod, může se ztratit, ale alespoň překvapivé.

 

Žánr: Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 89 minut

Původní název: Slow Burn

Světová premiéra: 13. září 2005 – Kanada (Toronto Film Festival)

Režie: Wayne Beach

Scénář: Wayne Beach, Anthony Walton

Produkce: Stephen Break, Miles Ferguson, Andrew S. Karsch, Sidney Kimmel, Raymond C. Lambert, Ray Liotta, John Penotti, Andrew Reimer, Fisher Stevens, Bonnie Timmermann, Anthony Walton, Tim Williams

Hudba: Jeff Rona

Kamera: Wally Pfister

Společnost: GreeneStreet Films / Sidney Kimmel Entertainment / Bonnie Timmermann Productions / Longfellow Pictures

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada

Hrají: Ray Liotta (Ford Cole), LL Cool J aka James Todd Smith (Luther Pinks), Mekhi Phifer (Isaac Duperde), Jolene Blalock (Nora Timmerová), Guy Torry (Chet Price), Taye Diggs (Jeffrey Sykes), Chiwetel Ejiofor (Ty Trippin), Bruce McGill (Godfrey), Frank Schorpion (Maybank), Donny Quinn Falsetti (Delucca), Barbara Alexander (Pratt), Joe Grifasi (seržant Drown), Richard Jutras (Leland Neff), Arthur Holden (Felix Lang), Fisher Stevens (Alan Turlock), Robert Reynolds (policejní řidič), Daniel Hilfer (Kevin), Peter Anthony Tambakis (Ellis), Christian Paul (Rupert Greems), a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: trailery