North Video – Čtyři roční období

Dle upoutávek na obalech by ve středu 26. srpna 2009 v obálce North Video mohla být k dostání komedie Čtyři roční období za 49,- Kč. A skutečně – pokud se o den později objeví Alan Alda v roličce epizodní, tento den mu patří role hlavní, je režisérem, scénáristou i hercem. Čtyři stupně přátelství. Čtyři společně prožité víkendy se pro tři manželské páry stávají časem pohody i okamžikem odhalování skrytých stránek jejich vztahů.

Tři manželské páry – Burroughsovi, Zimmerovi a Callanovi – se spolu přátelí už dlouhá léta. Občas si spolu vyjedou na víkend a dobře se baví. Nikdo z nich ale samozřejmě není svatý, a tak má každá dvojice nějaké citové nebo praktické problémy. Jejich hloubka se postupně vyjevuje nejen zúčastněným, ale také kamarádům. Dokážou překonat spory a dostat se z krize?

 

Jedna z mála dostupných připomínek praví:

Komicko-melancholická studie partnerských vztahů – slušné, nicméně na Woodyho Allena to nemá. Alan Alda je kultivovaný, ale nijak převratný režisér.

 

K zajímavostem filmu patří, že v něm poskytl prostor dvěma za svých tří dcer. Film se stal jedním z finančně nejúspěšnějších snímků roku a upevnil tak Alanovu pověst jedné z nejtalentovanějších a nejvýnosnějších hollywoodských hvězd. Televizní seriál, napsaný podle úspěšného filmu, ale skončil neúspěchem.

 

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1981

Délka: 104 minut

Původní název: The Four Seasons

Světová premiéra: 22. května 1981

Režie: Alan Alda

Scénář: Alan Alda

Produkce: Martin Bregman, Michael Economou, Louis A. Stroller

Hudba:

Kamera: Victor J. Kemper

Společnost: Universal Pictures

 

 

 

Natáčeno: Agnes Scott College – 141 E. College Avenue, Decatur, Georgia, USA / Altadena, Kalifornie, USA / Baggy Knees – Mountain Road, Stowe, Vermont, USA / New York City, New York, USA / Stowe, Vermont, USA / Stowehof Inn – 434 Edson Hill Road, Stowe, Vermont, USA / U.S. Virgin Islands / Charlottesville, Virginia, USA

Hrají: Alan Alda (Jack Burroughs), Carol Burnett (Kate Burroughsová), Len Cariou (Nick Callan), Sandy Dennis (Anne Callanová), Rita Moreno (Claudia Zimmerová), Jack Weston (Danny Zimmer), Bess Armstrong (Ginny Newleyová), Elizabeth Alda (Beth Burroughsová), Beatrice Alda (Lisa Callanová), Robert Hitt (pokojová služba), Kristi McCarthy (číšnice), David Stackpole (doktor), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky, anglicky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus:  z naší nabídky