Vapet dětem – Tilly a dráček Robin

Vapet připravil na sobotu 19. července 2008 pohádkový příběh Tilly a dráček Robin za 42,- Kč.

Tilly je hodné děvčátko s červenými vlásky, nemá ale moc kamarádů. Její strýček (svatý Jiří?), se kterým žije na starém hradě, jí totiž nechce dovolit hrát si s ostatními dětmi. A tak jsou jejími kamarády hlavně zvířátka. Dráček Robin (v originále Herman) je na tom podobně. Je hodný a roztomilý, ale také nemá žádné kamarády, protože se ho každý bojí – chrlí oheň. Když ale potká Tilly, zrodí se obrovské přátelství a společně se účastní nejrůznějších dobrodružství. Jen budou muset společně strýčkovi vysvětlit, že je neškodný a není na něj potřeba meč a brnění.

Technicky se na filmu podílela řada bývalých zaměstnanců studia Walta Disneyho. Vítěz soutěže o nejlepší celovečerní animovaný film na Mezinárodním rodinném filmovém festivalu.

Žánr: Animovaný / Rodinný / Pohádka

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995

Délka: 43 minut

Původní název: The Tale Of Tillie´s Dragon

Režie: Michael Stribling

Scénář: Michael Stribling

Produkce: Steven Hahn, Isao Nago, Michael Stribling

Hudba: Thomas Chase, Steve Rucker

Společnost: Stribling Productions

Hrají: – hlasy v původním znění – Kath Soucie (Tillie), John Kassir (Herman), Wayne Powers (strýček svatý Jiří), Frank Welker (starosta Simmons / vypravěč), Randy Rudy (asistent Mayora Wilnera), Russi Taylor (Pie Lady)

české znění (zdroj animsvet.cz): Magda Reifová, Gustav Bubník, Marcel Vašinka, Vladimír Fišer, Jiří Plachý, Bohumil Švarc, Bedřich Šetena, Bohdan Tůma, Hynek Votoček, Tomáš Juřička, Miriam Kantorková

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný