Levné knihy – Svatý rok

V katalogu Levných knih se objevila nejen česká klasika, ale i něco ze světového soudku. Poslední role skvělého Jeana Gabina v komedii Svatý rok za 49,- Kč.

Dva vězni se rozhodnou utéct z vězení. Využijí katolických oslav Svatého roku a chtějí se převlečeni za pátery při útěku vmísit mezi poutníky směřující do Říma. Pečlivě připravený plán se hroutí ve chvíli, kdy jejich letadlo unesou teroristé a požadují místo do Říma letět do Tangeru. Tento film se stal posledním v bohaté filmografii francouzské herecké ikony – Jeana Gabina. 91 minut.

 

Dle komentářů na stránkách LK – formát obraz 16:9, vyčištěný obraz a původní dabing ČST, kde Jeana Gabina dabuje Čestmír Řanda.

 

Žánr: Komedie  

Země původu: Francie / Itálie  

Rok vzniku: 1976

Délka: 91 minut

Původní název: L‘ Année sainte

Světová premiéra: 23. dubna 1976 – Francie

Režie: Jean Girault 

Scénář: Louis-Emile Galey, Jacques Vilfrid  

Produkce: Gérard Beytout, Akaub Darbon

Hudba: Claude Bolling 

Kamera: Guy Suzuki 

Střih: Michel Lewin 

Společnost: Société Nouvelle de Cinématographie / Tritone Cinematografica

Hrají: Jean Gabin (Max Lambert), Jean-Claude Brialy (Pierre Bizet), Nicoletta Machiavelli (teroristka Carla), Henri Virlojeux (komisař Barbier), Jacques Marin (Moreau), Giampiero Albertini (komisař Mazzola), Paolo Giusti (únosce Giuseppe), Luciano Bartoli (únosce Louftingue), Tommy Duggan (matka Christiny), Stéphane Bouy (řidič), Danielle Darrieux (Christina), Renato Romano (Boricelli), Maurice Teynac (Marcel Scandini), Umberto Raho (konzul), Jenny Arasse (jeptiška), Maurice Travail (pasažér), Chantal Nobel (letuška), Philippe Brigaud (pasažér), a další

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,66:1)

Bonus: žádný