Popron – Království hříchů

Také tato placka je z produkce North American Productions a Lloyda A. Simandla. Jmenuje se „Království hříchů“ a zajímavostí tohoto titulu je skutečnost, že kromě sice česky znějících, ale relativně neznámých jmen se zde zainteresovala také Lucie Vondráčková, která trpí pod ranami biče jako unesená princezna v česko-americké akční fantasy!. Kupodivu v její filmografii na její oficiální homepage tento film uveden není – že by se za něj styděla? Cena 99,- Kč, vyšlo v pondělí 7.9.2009. Baleno v klasickém DVD boxu.

Toto DVD by mohlo svým obalem vyvolat dojem, že jde o další romantickou pohádku, které máme všichni tak rádi. Tak trochu to i pohádka vlastně je, ale rozhodně ne pro děti. Naopak, toto DVD je určeno výhradně pro plnoleté. Myslím, že i když nerozzáří dětské oči, pro které není určena, jistě potěší leckterého osamělého staršího pána, který si jím zpříjemní večer u obrazovky.

V dávnověké říši umírá král a jeho následník, korunní princ Alexander (Ryan McDonald), si musí při nástupu na trůn vybrat za ženu jednu z princezen unesených do stříbrných dolů. Princezna Alana (Lucie Vondráčková) a její družky jsou spoutány pásy cudnosti, vězněny, bičovány a krutě týrány hluboko pod zemí. Dobrodružná cesta za svobodou, kterou podnikne Alexander s velekněžkou Shirou (Rena Mero), se neobejde bez souboje se zlou Brianou (Daniela Krhutová).

Vše se odehrává v kulisách středověkých hradů, s nezbytnými proprietami, jako jsou různé mučící nástroje útrpného práva. Středověk byl krutý a tato krutost v kombinaci s obnaženými těly panen je zajímavou směsicí obrazů, do nichž je zarámován děj filmu.

Výběrem té pravé pro prince Alexandera je pověřena jeho sestra, poživačná Briana, která se podobá sadistické domině, jak se tak prochází po hradě ve svém upnutém koženém oblečku. Podobně jako otrokářka Druscilla ve filmu Caligula – Následnice, i ona poměřuje mladé krasavice zkušeným okem znalkyně ženských proporcí a také ona ohmatává kyprá těla svojí chtivou rukou.

Lucie Vondáčková všemu dodává punc svým hereckým „uměním“, dá-li se to tak vůbec nazvat. Zatímco její družky jsou donuceny k těžké práci v dolech, (ovšem až po té, co jsou jim zaplombovány pásy cudnosti), princezna je přikována řetězy ke kůlu. Pracovní morálka v dolech je utižována častým bičováním. Dívky pracují ve stísněných a špatně větraných prostorách stříbrných dolů. Jejich těla se brzy lesknou potem, který stéká po jejich ladných křivkách.

Na pomoc uneseným se vydává velekněžka Shira, která je jakýmsi protikladem zlé Briany. Klasické atributy pohádek – protiklady dobra a zla – jsou zde zachovány. Zatímco Briana se neštítí zákeřné vraždy, Shira slibuje otcům unesených panen pomoc při jejich vysvobození.

Je to zkrátka zvrhlost nejtěžšího kalibru, která předčí i vaše nejdivočejší sny. Vraždy, smilstvo a bičování dívek střídá úlisnost Briany, krutosti její nevlastní sestry, a mravokárné výroky Shiry. Disciplína holt musí bejt vy holky pitomý, jinak by jste lezly po stromech jako opice, řekl by Švejk, kdyby to viděl. V jeho době však podobné perverznosti k vidění nebyly.

Mgr. Lucie Vondráčková získala titul na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a na tomto filmu je to opravu vidět. Jsme rádi, že nestudovala nadarmo a kráčí ve stopách své tety Heleny, alespoň co se týče úspěšnosti v show bussinesu. Kdo by to do ní řek’, že ta roztomilá holčina, která ještě nedávno uváděla dětský pořad Marmeláda, se nám tak pěkně vybarvila. Aspoň vidíme, že není žádná puritánka.

A jak celý příběh plný pohádkové zvrácenosti dopadne? To si už vychutnejte sami.

Hrají: Lucie Vondráčková, Rena Mero, Daniela Krhutová, Markéta Rosáková, Ryan McDonald, John Comer.
Režie: Lloyd A. Simandl
Kamera: Vladimír Kolář
Datum vydání: 7.9.2009
Formát obrazu: PAL 16:9
Minutáž: 01:39:00
Region: 0
Zvuk: CZ
Dolby Digital: 2.0 (Stereo)
Rok natočení: 2002
Země: Kanada / ČR