ABCD Video/IMAX – Nejkrásnější místa – Podivuhodnosti Země

Tak jsem mírně dezorientován. Se značkou vydavatele ABCD Video již dlouho vychází cyklus Nejkrásnější místa světa věnovaný jednotlivým zemím (už 13 titulů), jenže onehdy se do toho přimíchala Sběratelská edice filmů IMAX s pořadovým číslem 1, která slíbila na středu 16. září 2009 jako dvojku Nejkrásnější místa – Podivuhodnosti země. DVD již vyšlo 19. června 2008 jako příloha časopisu 21. století 7/2008. Cena obvyklých 49,- Kč.

Buďte svědky nejkrásnější a nejpestřejší přírodní sbírky, která byla kdy stvořena. Nejkrásnější místa je velkoformátový film, který vás zavede na neobyčejnou cestu do sedmi geograficky nejdynamičtějších oblastí naší planety.

 

Navštívíme Amazonku a její neuvěřitelně spletitou vodní síť nejmohutnější řeky světa. Uvidíme Grónsko, největší ostrov světa sevřený zajetím ledovcového příkrovu. Obdivovat můžeme vodopády Iguazu, kde bouřlivý hukot 275 jednotlivých kaskád je slyšet na míle daleko. Madagaskar je jedinečným domovem velkého množství divoké zvěře a desetitisíců rostlinných druhů.

 

 

 

Zavítáme na poušť Namib, tichý domov největších písečných dun na světě. Čeká na nás vnitrozemská delta řeky Okavango, více než 2300 kilometrů čtverečních velké bludiště lagun, kanálů a ostrovů. A na závěr Tibet, "Střecha světa", kde se ve výšce 5000 metrů rodí mnohé z nejmohutnějších řek Asie.

 

Kapitoly:

01. Úvod

02. Nejkrásnější místa

03. Madagaskar

04. Tibet

05. Amazonka

06. Vodopády Iguazu

07. Poušť Namib

08. Grónsko

09. Delta Okavango

10. Nejkrásnější místa

11. Závěr

Zadní strana 

Údaje o DVD:

 

Délka: film 40 minut, celkem 60 minut

Zvuk: Dolby Digital DTS, 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL 4:3 IMAX Ful Frame

Bonus: ukázky z filmů IMAX (20 minut)