North Video – Záletník

Začíná mi poslední dobou v kalendáři chybět jeden den neurčitého data. Připadá na něj svátek svatého Dyndy. Ne, teď ne! Až jindy! Tak kdy? Takže i když upoutávka byla na obalu minulý pátek, určitě to nebude 11. září 2009, kdy se objeví další oznámený titul North Videa. Jedná se o francouzskou komedii Záletník, za 49,- Kč v hlavní roli Jean Rochefort. Jeho dlouhá cesta za nevěrou skončila na okenní římse ve čtvrtém patře. I nevěra se musí umět. Nakonec přece jen vyšlo, a to v pátek 25. září 2009.

Do života úspěšného muže po čtyřicítce vstoupí nečekaně atraktivní mladá žena, aby naráz obrátila naruby jeho dosavadní spořádaný systém.

Étienne Dorsay – vedoucí informačního oddělení jistého ministerstva – je v oboru záletnictví skutečný začátečník. Na svou první nevěru se proto připravuje zvláště obezřetně a promyšleně; tím více smůly se mu však doslova lepí na paty, takže všechno skončí dosti nečekaně.

Rafinovaný plán končí úplnou katastrofou a Étienne se ocitá na římse nejvyššího patra pařížského domu a ptá se sám sebe, jak k tomu vlastně mohlo dojít.

Diváci příznivě naladěni:

Je to vtipná a inteligentní komedie. Jak je vůbec možné dostat do filmu tolik pohody, uvolněnosti, přirozenosti a humoru, který nestárne?

Super francouzská komedie o krizi středních let. Film který už tenkrát po svém prvém uvedení vzbudil značný ohlas. Inteligentní, vtipný, humorný, skvěle obsazený i zahraný – co víc si tedy přát. Dočkal se i amerického remaku od režiséra Gene Wildera Žena v červeném, který v něm vytvořil i hlavní roli – a pilotní písní je „I Just Called to Say I Love You“. V žádném případě ale nedosahuje kvalit tohoto evropského originálu.

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1976

Délka: 103 minut

Původní název: Un éléphant ça trompe énormément

Světová premiéra: 22. září 1976 – Francie

Režie: Yves Robert

Scénář: Jean-Loup Dabadie, Yves Robert

Produkce: Alain Poiré, Yves Robert

Hudba: Vladimir Cosma

Kamera: René Mathelin

Společnost: Les Productions de la Guéville / Gaumont

Hrají: Jean Rochefort (Étienne), Claude Brasseur (Daniel), Guy Bedos (Simon), Victor Lanoux (Bouly), Danièle Delorme (Marthe), Anny Duperey (Charlotte), Martine Sarcey (Esperanza), Marthe Villalonga (Mouchy Messina), Louise Conte (Marraine), Christophe Bourseiller (Lucien), Maurice Bénichou (Gonthier), Jean Lescot (pacient), Catherine Verlor (Stéphanie), Pascale Reynaud (Delphine), Richard Saint-Bris (Charles), Jean Lanier (Deschanels), Anne-Marie Blot (Marie-Ange), Hélene Calzarelli (paní Pintardová), Jean-Claude Magret, Anémone, Gérald Calderon, Bernard Charlan, Marie-Thérèse Orain, Jean-François Dérec, Paul Hébert, Jean-Paul Solal, Carina Barone, Pierre Malet, Stéphane Francis, a další

Zadní strana obálky

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus:  z naší nabídky