Vapet dětem – Kočičí slečna

Vapet v sobotu 19. září 2009 v edici Dětem nabídne rodinnou komedii Kočičí slečna za 48,- Kč, která pod svým původním názvem prošla před časem programem České televize.

Kočce jménem Minoes se přihodila strašně zvláštní věc. Jednoho dne se proměnila v člověka. V krásnou mladou slečnu, přesněji řečeno. V člověčí podobě se ale ještě necítí úplně jistá, a tak párkrát skončí na stromě, kam ji zažene každý pes, i ten nejmenší voříšek.

 

 

Jednou jí pomůže dolů ze stromu neúspěšný novinář Tibbe. Pro oba je to šťastné shledání, protože Tibbe pomůže slečně Minoes zapadnout mezi lidi, přijme ji jako svoji sekretářku a ona za kousek makrely chrlí jednu novinku za druhou.

 

 

Nosí mu ty nejžhavější zprávy a drby, které jsou jako dělané na hlavní stránku novin. A víte, odkud ty zprávy má? Získává je na svých nočních toulkách po střechách se svými "kámoškami" kočkami. Ty zaslechnou takové věci, že každý žasne.

 

 

Velkou kamarádku objeví v sousedčině dcerce. A spolu s ní odhalí zločiny, jenž provedl významný muž z jejich městečka. Ovšem čas proměny vypršel a teď se slečna Minoesová musí rozhodnout – chce zůstat člověkem, nebo být zase kočkou?

 

 

Údajně svižný film, dost dobře kovatelný, bez hluchých míst.

Žánr: Komedie / Fantasy / Rodinný

Země původu: Nizozemsko

Rok vzniku: 2001

Délka: 83 minut

Původní název: Minoes

Světová premiéra: 6. prosince 2001 – Nizozemí

Režie: Vincent Bal

Námět: Annie M. G. Schmidt (román)

Scénář: Vincent Bal, Burny Bos, Tamara Bos

Produkce: Burny Bos, Karen Jong, Jan Roelfs, Michiel de Rooij, Sabine Veenendaal

Hudba: Peter Vermeersch

Kamera: Walther van den Ende

Společnost: Bos Bros. Film & TV Productions / AVRO Television

Natáčeno: Amsterdam, Noord-Holland, Nizozemí / Hilversum, Noord-Holland, Nizozemí / Schiedam, Zuid-Holland, Nizozemí

 

 

 

Hrají: Carice van Houten (Minoes), Theo Maassen (Tibbe), Sarah Bannier (Bibi), Hans Kesting (Harrie de Haringman), Olga Zuiderhoek (Mevrouw van Dam, Tibbe’s hospita), Jack Wouterse (starosta van Weezel), Pierre Bokma (Meneer Ellemeet), Paul Haenen (Mevrouw Pastoor – hlas), Kees Hulst (Meneer van Dam), Kim van Kooten (Leentje – hlas), Bianca Krijgsman (Roddeltante), Frits Lambrechts (Joop – hlas), Loes Luca (teta Moortje), Annet Malherbe (Jakkepoes – hlas), Joep Onderdelinden (Leraar), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 holandsky, česky, slovensky

Titulky: žádný

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný