Filmag zábava – Požehnání smrti

Dávno předtím, než si přehodila nohu přes nohu, ba ještě dřív, než bránila Arnoldovi v návratu na Mars, hrála – a dokonce v hororu. Filmag v pátek 25. září 2009 v ediční řadě Zábava nabídne Sharon Stone ve filmu Požehnání smrti za 45,- Kč.

Sharon Stone ve své první velké roli v hrůzostrašném snímku od režiséra filmů Vřískot a Noční můra v Elm Street.

 

 

Když manžel Marty Schmidtové tragicky zahyne pod koly vlastního traktoru, pozve si zoufalá vdova své nejbližší přítelkyně, aby jí pomohly se s nenadálou situací vyrovnat. Manželova smrt však není jediné úmrtí, do kterého se ženy zapletou, a tajemné nehody brzy prostoupí celý kraj. Stojí za nimi děsivá sekta Amishů, vedená fanatikem Isaiahem? Nebo snad v okolí řádí krvelačný sériový vrah? Či některá z žen skrývá více, než je ochotna přiznat?

 

 

Komentář znalců:

 

Raný snímek Wese Cravena. Mistr v plné kondici od samého začátku, kdy se odehraje první z podivných vražd v jakési náboženské komunitě. Těžko říct zda vraždí člověk nebo jakési monstrum, o kterém se mluví jako o Incubu a i sám konec je poněkud nejistý. Craven si dobře pohrává se scénami vražd, ale na výtečnou zvládá i děsivější momenty. Sympatický klenot v jedné z hlavních rolí s mladou a proklatě sexy Sharon Stone. Autorem hudby je James Horner, který na výtečnou vykrádá THE OMEN Jerryho Goldsmithe.

 

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1981

Délka: 98 minut

Původní název: Deadly Blessing

Světová premiéra: 14. srpna 1981 – USA

Režie: Wes Craven

Scénář: Glenn M. Benest, Matthew Barr, Wes Craven

Produkce: Matthew Barr, Glenn M. Benest, William S. Gilmore, Patricia Herskovic, Max A. Keller, Micheline H. Keller

Hudba: James Horner

Kamera: Robert C. Jessup

Společnost: PolyGram Filmed Entertainment / Inter Planetary

Natáčeno: Ashtabula, Ohio, USA / Dallas, Texas, USA / Geneva, Ohio, USA

 

 

 

Hrají: Maren Jensen (Martha Schmidtová), Sharon Stone (Lana Marcusová), Susan Buckner (Vicky Andersonová), Jeff East (John Schmidt), Colleen Riley (Melissa), Douglas Barr (Jim Schmidt), Lisa Hartman (Faith Stohlerová), Lois Nettleton (Louisa Stohlerová), Ernest Borgnine (Isaiah Schmidt), Michael Berryman (William Gluntz), Kevin Cooney (šerif), Bobby Dark (manažer divadla), Kevin Farr (tlustý chlapec), Neil Fletcher (hrobník), Jonathon Gulla (Tom Schmidt), Chester Kulas Jr. (Leopold), Lawrence Montaigne (Matthew Gluntz), Lucky Mosley (Sammy), Dan Shackleford (medik), Annabelle Weenick (Ruth Schmidtová), Jenna Worthen (paní Gluntzová), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1)

Bonus: ? žádný