Filmhouse – Pyramida boha slunce

Edice „Hrdinové Divokého Západu přicházejí" pokračuje třetím diskem – Pyramida boha Slunce. Vydává Filmhouse v úterý 21.04.2009 za 50,- Kč. Tentokrát se setkáme s dr. Sternauem a jeho přáteli ve filmu, navazujícím na Poklad Aztéků, který z poněkud nelogických důvodů bude vydán až v pozdějším termínu (09.06.2009). Pokud máte rádi překvapení a čirou náhodou děj neznáte, bude možná lepší aktuální placku zastrčit do šuplíku a počkat si, až bude první část příběhu o bájném pokladu Aztéků na stáncích.

 

 

Těžce zraněný doktor Sternau je zachráněn. Zdálo se mu to, nebo opravdu viděl bájné zlato Aztéků? Tuší, že mu život zachránila aztécká princezna Karja?

 

  

 

Kapitán Verdoja zradí vlast a kvůli vlastním zájmům přechází na stranu nepřátel Mexika. Společně s hrabětem Alfonsem pátrají po pokladu. Dostávají se až k pyramidě boha Slunce. V temném labyrintu chodeb čekají na vetřelce nečekané nástrahy. Střetnutí zrádců s doktorem Sternauem a jeho přáteli je neodvratné. Uvnitř pyramidy drama vrcholí.

 

Stejně jako v případě předchozích mayovek zastoupily i tentokrát exotická místa dění románových příběhů Jugoslávské exteriéry. Filmové Mexiko na mapách hledejte jako Čemovsko Polje, Stubica u Titogradu, řeka Cijevna, Popovo Polje nebo Kravica. Skály a jeskyně s pokladem byly vytvořeny v ateliérech Avala Filmu.

 

  

 

Film byl hotov za 152 dní, spolu s Pokladem Aztéků se jedná o nejdéle natáčenou mayovku. Kromě již zmíněné Jugoslávie se část natáčela i ve Španělsku (okolí Barcelony, Montserrat) a Německu (zámek Charlottenburg v Berlíně. Premiéra filmu se konala 17. dubna 1965.

 

Země původu: Západní Německo, Itálie, Francie

Rok vzniku: 1965

Originální název: Die Pyramide des Sonnengottes

Žánr: Western, dobrodružný

Režie: Robert Siodmak

Scénář: Ladislav Fodor, R.A.Stemmle, Georg Marischka

Kamera: Siegfried Hold

Hudba:  Erwin Halletz

Hrají: Dr.Sternau – Lex Barker, Hazenpfeffer – Ralf Wolter,  Hrabě Alfonso – Gérard Barray,  Verdoja – Rik Battaglia, Josefa Michele Girardon, Rosita Arbellez Alessandra Panaro , Karja – Theresa Lorca a další …

 

  

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk:  DD 2.0 německy, DD 2.0 česky

Titulky: české

Obraz: barevný 2,35:1

Typ DVD: DVD 9

Délka: 95 minut

Bonusy: Upoutávka, fotogalerie, profily postav (Dr. Karl Sternau, Hrabě Alfonso Rodriganda), filmový omyl (knoflíky u košile Old Shatterhanda v záběru z filmu Vinnetou), zajímavosti