Codi – Diana vs. královna

Codi v úterý 13. října 2009 za 49,- Kč připomene dalším vydávaným dokumentem dvě osobnosti anglického královského dvora na DVD Diana vs. královna.

Tento hodinový speciál se zabývá problematickým vztahem mezi Elizabeth, královnou Anglie, a Dianou, královnou srdcí; první z nich je nepřístupná a pragmatická, druhá citlivá a labilní.

 

Tento dokument, odhalující skutečnost, začíná princezninou šokující smrtí, ke které došlo v srpnu 1997 v Paříži a dále se zabývá vztahem těchto dvou žen od samého počátku, od královské svatby, narození princů Williama a Harryho a vývoje Dianiny osobnosti v globální superstar, až po zhroucení jejího manželství. Příběh se uzavírá ve chvíli konečného zúčtování, kdy je Dianina rakev nesena branami Buckinghamského paláce.

 

Neustále v něm hraje roli přítomnost Camily Parker Bowlesové, vdané milenky prince Charlese, ale královna Elizabeth po celou dobu sleduje probíhající drama bez emocí, stavějíc na první místo své povinnosti vůči trůnu a instituci monarchie.

 

V dokumentu uslyšíte rozhovory odhalující mnohá fakta, a osobní úvahy expertů a osob blízkých britské monarchii. Je to tragický příběh dvou žen, celé galaxie od sebe vzdálených, avšak připoutané k sobě osudem a povinností.

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: 

Titulky: 

Obraz: 

Bonus: