DVD Hit – Hříšný tanec

V úterý 11. prosince 2007 se značkou edice DVD Hit se na pultech objevil Hříšný tanec za 49,- Kč.

Romantický příběh sedmnáctileté dívky, která objeví rytmus vášnivého tance a kouzlo lásky.

Píše se rok 1963. Beatles v USA ještě nejsou známí, tancují se latinsko-americké tance. Do letoviska horského hotelu pro movité hosty přijíždí na prázdninový pobyt 17-ti letá Frances, přezdívaná Baby, spolu se svou starší sestrou Lisou a rodiči.

Mezi zaměstnanci hotelu pozná Baby nový tanec s divokým rytmem, tzv. dirty dancing – nejerotičtější formu partnerského tance. Tanec je konzervativními hosty považován za hříšný. Baby se ale také seznámí se sympatickým tanečním instruktorem Johnnym Castlem, nejlepším tanečníkem tohoto stylu. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu a nemůže se zúčastnit taneční soutěže v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že vystoupí s Baby.

Začne s ní na vystoupení intenzivně cvičit. Společné hodiny tance je sblíží natolik, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost jejich citů však musí projít řadou těžkých zkoušek. A to nejen na tanečním parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. Baby tak prožije nejen první lásku, ale z „ošklivého káčátka“ se promění v sebevědomou mladou ženu a výbornou tanečnici. Zároveň pomůže Johnymu, aby si uvědomil sám sebe.

Každá generace teenagerů má svou filmovou hudební love story. Zatímco v sedmdesátých letech se chodilo na Pomádu, o deset let později ovládl srdce mladých diváků americký Hříšný tanec. Snímek se stal symbolem jedné generace mladých.

Ve filmu, postaveném z velké části na písničkách a tanečních číslech, zazní téměř dvacet písní. Jedna z nich, (I’ve Had) The Time of My Life, získala Oscara jako nejlepší původní filmová píseň.

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1987

Délka: 96 minut

Původní název: Dirty Dancing

Světová premiéra: 12. května 1987 – Francie (Cannes Film Festival)

Režie: Emile Ardolino

Scénář: Eleanor Bergstein

Produkce: Doro Bachrach, Eleanor Bergstein, Mitchell Cannold, Linda Gottlieb, Steven Reuther

Hudba: John Morris

Kamera: Jeff Jur

Společnost: Great American Films Limited Partnership / Vestron Pictures

Natáčeno: Appalachian region, Catskill Mountains, Virginia, USA / Asheville, North Carolina, USA / Grove Park Inn – 290 Macon Avenue, Asheville, North Carolina, USA / Lake Lure, North Carolina, USA / Lure Woods, Lake Lure, North Carolina, USA / Mountain Lake Resort – 115 Hotel Circle, Pembroke, Virginia, USA / Mountain Lake, Virginia, USA / North Carolina, USA / Pembroke, Virginia, USA / Rutherford County, North Carolina, USA

Hrají: Jennifer Grey (Frances ‚Baby‘ Housemanová), Patrick Swayze (Johnny Castle), Jerry Orbach (Dr. Jake Houseman), Cynthia Rhodes (Penny Johnsonová), Jack Weston (Max Kellerman), Jane Brucker (Lisa Housemanová), Kelly Bishop (Marjorie Housemanová), Lonny Price (Neil Kellerman), Max Cantor (Robbie Gould), Charles ‚Honi‘ Coles (Tito Suarez), Neal Jones (Billy Kostecki), ‚Cousin Brucie‘ Morrow (kouzelník), Wayne Knight (Stan), Paula Trueman (paní Sylvia Schumacherová), Alvin Myerovich (pan Sidney Schumacher), Miranda Garrison (Vivian Pressmanová), Garry Goodrow (Moe Pressman), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 anamorf

Bonus: trailer (2:06 anglicky s českými titulky), fotogalerie, z natáčení (5:15 anglicky s částečnými českými titulky), film o filmu (ukázky z filmu, rozhovory z herci a tvůrci, 6:41 anglicky s českými titulky), šedesátá léta (dokument o hudbě, 2:03 anglicky s českými titulky), z naší nabídky (trailery: Zrození Evy, Moje tlustá řecká svatba)