North Video – Mistr neznámého boje

Další z filmů North Video by měla být jedna ze starších mlátiček. V pátek 2. října 2009 je za 49,- Kč v plánech evidován Mistr neznámého boje. Luis Stephens, vojenský veterán, se rozhodl vrátit na svou neslavně slavnou střední školu, aby studenty naučil poslušnosti a disciplíně. Realita je však jiná.

Zelený baret Louis Stephens bojoval jako příslušník speciálních amerických jednotek proti drogové mafii v Brazílii. Jako bývalý absolvent navštíví po návratu do Miami svého tehdejšího učitele pana Kerrigana, zoufalého ze situace, ve které se škola nachází. Na chodbách se volně prodávají drogy, jak se ostatně Louis mohl sám přesvědčit, řádění drogových dealerů a různých gangů je na denním pořádku.

 

 

Louis se rozhodne do své bývalé školy vrátit a učit děti brazilskému bojovému umění capoiera, které připomíná spíš zvláštní druh tance. Nejen proto, aby se mohly bránit násilí, ale také proto, že je to podle něj cesta k vzájemné úctě, respektu, sebekázni a tedy možnému řešení letitého problému většiny podobných škol.

 

 

S pomocí Kerrigana a své bývalé lásky Dianny si Louis vybere dvanáct nejhorších studentů, které začne trénovat. Je zcela jisté, že se tak dříve nebo později střetne s místním vůdcem miamských gangů Silveriem Alivarezem a značně kříží plány většině gangů, které na školách řádí. Jak jde čas, získává si Louis úctu svých studentů a dosáhne i toho, že začnou respektovat jeden druhého. To se pochopitelně Alivarezovi příliš nelíbí a tak je rozhodující střetnutí jen otázkou času.

 

 

Podle diváků kotel béčkových klišé, ale moc hezké podívání na předváděné exhibice. Asi se nevyplácí nad takovými filmy moc přemýšlet – scénář je naprostá pitomost, studentíci koukají na nového učitele capoeiry jak na zjevení z jiné planety, ale přitom je, jen tak náhodou, celá čtvrť prolezlá capoeiristy…

 

Žánr: Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 95 minut

Původní název: Only the Strong / Street Fighters

Světová premiéra: 27. srpna 1993 – USA

Režie: Sheldon Lettich

Scénář: Sheldon Lettich, Luis Esteban

Produkce: Samuel Hadida, Victor Hadida, Steven G. Menkin, Stuart S. Shapiro, Robert D. Simon

Hudba: Harvey W. Mason

Kamera: Edward J. Pei

Společnost: Davis-Films / Freestone Pictures

Natáčeno: Miami, Florida, USA

Hrají: Mark Dacascos (Louis Stevens), Stacey Travis (Dianna), Geoffrey Lewis (Kerrigan), Paco Christian Prieto (Silverio), Todd Susman (Cochran), Jeffrey Anderson-Gunter (Philippe), Richard Coca (Orlando Aliveres), Roman Cardwell (Shay), Ryan Bollman (Donovan), Christian Klemash (Eddie), John Fionte (Hector Cervantes), Joselito ‚Amen‘ Santo (Javier), John Gregory Kasper (trenér Kasper), Phyllis Sukoff (paní Espositová), Antoni Corone (seržant zelených baretů), Mellow Man Ace (student), Felipe Savahge (Brazilec), Luis Esteban (Brazilec), Jim Vickers (policejní seržant), Mark Salem (policista), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: z naší nabídky